4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankaragücü galibiyeti kaçırdı

Ankaragücü, Turkcell Super Lig'in 8. haftasında kendi sahasında Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.


Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, maç sonrası yaptığı açıklamada, eksik futbolcuları ile çıktıkları maçta 2-0'dan durumu 2-2'ye getirdiklerini ve son dakikalarda kaçırdıkları posizyonlarla galibiyeti kaçırdıklarını söyledi. Aydın, maçın hakemi ile ilgili olarak ise Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok'a tepki göstererek, "Bugün her iki takım çok iyi mücadele etti. Ancak Hilmi Ok'un neden bu maça bu hakemi atadığını anlayamadım. 2 tane tartışmalı posizyon vardı. Konuşulacak çok şey var, ama ben
konuşmuyorum. MHK Başkanı ne demek istediğimi anladı" diye konuştu.


Sivasspor Başkanı Macnun Odyakmaz ise, karşılaşmayı ilk yarıda kazanabilecek posizyonları bulduklarını, ancak değerlendiremediklerini ifade ederek, "Maçtan önce beraberliğe razı olurdum. Ama 2-0 öne geçtikten sonra berabere kaldığımız için üzgünüm" dedi. Odyakmaz, maçta yaşanan 2 tartışmalı posizyonun da kendisine göre penaltı olduğunu kaydetti.


Ankaragücü Teknik Direktörü Hans Peter Brigel de, 2-0 geriye düştükten sonra çok iyi bir futbol oynadıklarını belirterek, "Taraftarlar için çok güzel bir maç oldu. Aynı şeyi teknik adamlar için söyleyemeyiz. Son andaki şansızlıklar yüzünden değişik bir kadro ile maça çıkmak zorunda kaldık. Defansta oynayan Emre ve Elyasa oynamayınca yeni transferimiz Mateus'u oynattık. Ama bu futbolcumuz çok zorlandı. 30. dakikadan sonra oyundan almak zorunda kaldık. Oyuncu değişikliğinden sonra futbol oynamaya başladık
ve çok pozisyona girdik. Maçı 2-0'dan 2-2'ye getirdik. 3-2 de yapabilirdik. Futbolcularımın gayretini takdirle karşılıyorum. İkinci yarıda oynadığımız futbol gelecek adına ümit verdi. Önümüzdeki milli maç arasını iyi değerlendirmek istiyoruz. Sonuçta maçı 2-0'dan 2-2'ye getirdiğimiz için memmunum" diye konuştu.


Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise, Ankara'ya galibiyet serilerini devam ettirmek için geldiklerini ifade ederek, "Ankara'ya 4 maçlık galibiyet serimizi perçinlemek ve alacağımız 3 puanla belki de lider olmak için geldik. Maça bu istekle başladık. 2-0 öne geçtik ve çok sayıda pozisyona girdik. İkinci yarının hemen başında duran toptan bir gol yedik. Ankaragücü 2. yarıda takdire şayan bir futbol oynadı. Aldığımız sonuca sevinsek mi, üzülsek mi bilemiyorum. Sonuçta, Ankaragücü taraftarlarının baskısına rağmen aldığımız bir puan memnun edici" ifadelerini kullandı.


Sarı-lacivertli futbolcular Murat Erdoğan ve İlkem Özkaynak, maçın ilk yarım saatinde 2-0 geriye düşmelerine rağmen toparlandıklarını ve son dakikalarda galibiyeti kaçırdıklarını söyledi.


Sivassporlu futbolcular Mehmet Yıldız, Sedat Bayrak ve Abdurrahman Dereli de, 2-0 öne geçtikleri maçta, üstünlüklerini koruyamayarak sahadan beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 00:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?