4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankaragücü sezona 3 puanla başladı: 2 - 1

Turkcell Süper Ligi'nin açılış haftasında oynanan başkent derbisinde Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Ankaragücü, sezona 3 puanla başladı. Karşılaşma öncesinde maça giremeyen Ankaragücü taraftarlarıyla jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı.


Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, sezona galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Sahada tecrübeli olan taraf Ankaragücü'ydü. Bunu da gösterdik ve 3 puanla maçı tamamlamayı başardık" diye konuştu. Aydın, Ankaraspor ile daha önce yaşanan gerginliklerle ilgili olarak ise, "Bizim, Ankaraspor ile bir sorunumuz yok. Biz, saha dışında dostuz. Ankaraspor ile sportif dostuz" ifadelerini kullandı.


Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçtan sonra yaptığı açıkmada, "Maça kendimize güvenerek başladık. Ankaragücü organizasyonumuzu bozdu. Yediğimiz ilk gol çok ekstra oldu. 2. gol moralleri bozdu. 2. yarı daha ciddi ve baskılı oynadık. Kaçan penaltı ve pozisyonlar, attığımız tek gol yetmedi. Klasik bir söz olacak ama bu maç bize ders olacak. 2. hafta oynayacağımız Vestel Manisaspor maçıyla kendimize gelmek istiyoruz" diye konuştu.


Ankaragücü Teknik Direktörü Hans Peter Briegel ise, oynadıkları oyundan memnun olduklarını ifade ederek, "İlk yarı çok iyi oynadık. Çok istekli ve arzuluyduk. 2. yarıda Ankaraspor, oyun stilini değiştirerek bizi şaşırttı. İki takım da pozisyonlara girdi. Kadroda 15 yeni futbolcu var. Takımımdan memnunum. Bazı eksiklikler olabilir. Bazı mevkilere geleceğe dönük transferler yapabiliriz" dedi.


Mavi-beyazlı futbolcular, Hürriyet Gücer ile Tayfun Türkmen, maçın başında yedikleri golün oyunlarını etkilediğini belirterek, sezona mağlubiyetle başladıkları için üzgün olduklarını söylediler.


Sarı-Lacivertli futbolcular, Yasin Çelik ve Emre Güngör, Ankaraspor maçına galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, ilk hafta aldıkları galibiyeti ilerleyen haftalarda sürdürerek, Ankaragücü'nü layık olduğu yere getirmek istediklerini söylediler.


Öte yandan, maç öncesinda karşılaşmaya giremeyen Ankaragücü taraftarlarıyla jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Ankaraspor'un 2 bin bilet ayırdığı Ankaragücü taraftarları, bu sayıyı aşınca maça gelince stada alınmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, ısrarla stada girmek isteyince stadın güvenliğinden sorumlu olan jandarma güçleri devreye girdi. Jandarma güçlerinin devreye girmesiyle gerginlik büyümeden sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 00:12:19
Güncelleme :12 Ağustos 2007 Pazar 13:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?