3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankaragücü'den büyük birleşme istifası

Ankaragücü Futbol Şubesi Sorumlusu Hikmet Hancıoğlu görevinden istifa etti.

Ankaragücü'nde Melih Gökçek ile yapılan güç birliğinin ardından istifa kararı alan Hikmet Hancıoğlu, futbol şubesi sorumluğu ve yönetim kurulu üyeliğinden istifasını kulüp binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Ankaragücü'nde çok zor şartlar altında göreve başladıklarını belirten Hancıoğlu, "Bu takım düşürülmüş olarak bırakılmıştı. Sırt sırta verip çalıştık. Karşılığı bu olmamalıydı. 100. yıla sponsor buldum. Görüşmeler yaptım ve başkana söyledim. Bana dün öğlen görüşmeye gitmeyeceğimi söyledi. Kendimi arkadan vurulmuş hissettim. Eğer orada bir karar alınıyor ve ben bilmiyorsam benim için yönetimde olmanın bir anlamı yok. Ben orada olmalıydım. Ben oradakilerin çoğundan daha Ankaragücülüyüm. Yönetimin neler olup bittiğini bilmesi gerekir" diye konuştu.

Ankaragücü'nde teknik direktör Hikmet Karaman'ın da durumunun belli olmadığını ima eden Hancıoğlu, "Her zaman büyük düşündüm ve kolaya kaçmadım. Adam gibi geldim, adam gibi gideceğim. Ben hiç bir zaman ön plana çıkmak istemedim. Yeri geldi yalnız bırakıldım. Şu an Ankaragücü'ne dinamit attılar. Hikmet hoca için de şu an oyun hazırlıyorlardır. Burada suçlu, karar verici olanlardır. Ben tepkilere hep göğüs gerdim. Ama biz teslim edildik. Başkan beni şaşırttı. Ankaragücü için iyi olacaksa hayırlı olsun. Hocanın tavrı karışık, olanlardan rahatsız" ifadelerini kullandı.

Hancıoğlu, kulüp başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın akşam saatlerinde kendisini aradığını ancak telefona çıkmadığını belirten Hancıoğlu daha sonra istifasını verdiğini kaydetti. Daha sonra futbolcularla vedalaşan Hancıoğlu, "Dün yaşanan bazı gelişmelerden sonra burada olmam mümkün değil. Yapamadığım şeyler olduysa hakkınızı helal edin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?