3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankaragücü'nden 2 gol

Ankaragücü, milli maçlar nedeniyle Turkcell Süper Lig'e verilen arada oynadığı hazırlık maçında Hacettepespor'u 2-0 mağlup etti.


2010 Dünya Kupası eleme maçlarında Türkiye'nin İspanya ile oynayacağı maçlar nedeniyle lige verilen arada Ankaragücü ile Hacettepespor, hazırlık maçında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. İki takımın da çok sayıda futbolcuya yer verdiği karşılaşmada Ankaragücü, rakibini her iki devrede attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Ankaragücü'nün ilk golü 41. dakikada Jaba'nın kullandığı serbest vuruşta De Santos'un kafa vuruşundan geldi. Karşılaşmanın 47. dakikasında Semavi'nin sağ kanattan yaptığı ortaya
ceza sahası içinde kafayı vuran De Nigris, topu ağlara gönderdi ve maçın sonucunu tayin etti.
Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maç sonrası yaptığı açıklamada, karşılaşmanın futbolcularını görme açısından faydalı geçtiğini belirterek, "Hazırlık maçında ne üzerinde çalışacağımızı antrenmanlara nazaran çok daya iyi görme şansımız oluyor. Maçları oynadıkça ve sonuçları aldıkça, bir şeyleri ortaya koyacağız. Futbolun nasıl oynandığı ortada. Üst düzey ligleri yakından izliyoruz. Bizler niye böyle oynamayalım ? Bu bir zaman işi ve bunları yapmak için uğraşıyoruz" diye konuştu.


Hacettepespor Teknik Sorumlusu Ergün Penbe ise, lige verilen arayı iyi değerlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Maç eksiği olan futbolcularımız için faydalı bir maç oldu. 2 hazırlık maçı daha yapacağız. Böyle bir araya kulüp olarak ihtiyacımız vardı. Ligde 9 maçımız kaldı. Bu maçlarda da toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Serkan Bal, Önder Yılmaz, Alper Şenkal
ANKARAGÜCÜ: Bora (Serkan dk. 46), Özgür Bayer, Bouzid (Burak Özsaraç dk. 55), De Santos (Metin Akan dk. 60), İlkem, Semavi, Kerem (Hasan Üçüncü dk. 55), Ceyhun (Abdülaziz dk. 55), Barbaros (Murat Duruer dk, 55), Jaba (Mehmet Yılmaz dk. 55), De Nigris (Iglesias dk. 55)
HACETTEPESPOR: Ercüment, Arda, Orhan, Sedat, Selçuk, Engin (Adnan dk. 60), Kadir (Olgay dk, 60), Serhat, Kemal Yıldırım, Serkan (Alper dk. 71), Ümit Tütünci (Patiyo dk. 60)
GOLLER: De Santos (dk. 41), De Nigris (dk. 47)
SARI KARTLAR: De Santos (Ankaragücü), Orhan (Hacettepespor)
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?