3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankaragücü'nden taraftar sınırlaması

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Kocaelispor maçından başlayarak rakip takım taraftarlarına yüzde 5'lik sınırlama getireceklerini söyledi.


Cengiz Topel Yıldırım, Ankaragücü'nün Hacettepespor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından İHA'ya açıklamalarda bulundu. Yeni yönetim olarak rakip takım taraftarlarına bundan önce uygulanmayan yüzde 5'lik yasal sınırı kullanacaklarını ifade eden Yıldırım, bu uygulamayla daha çok Ankaragücü taraftarını stada alma şanslarının olacağını belirtti. Yıldırım, "Bugün stadı inceledik. Yeni yönetim olarak bundan sonra rakip takım taraftarlarına yüzde 5'lik bir sınır uygulayacağız.

Bu uygulama Kocaelispor maçıyla başlayacak ve devam edecek. Şu anki durum ve önümüzdeki maçın da önemi düşünülecek olursa, Ankaragücü taraftarının stadı dolduracağını ve stat kapılarını 2 saat önceden kapatacağımızı düşünüyorum. 19 Mayıs Stadı, Ankaragücü taraftarına yetmiyor. Bu şekilde daha çok Ankaragücü taraftarı maça gelebilecek. Stadı büyütebilsek daha farklı olur, ama şimdilik yüzde 5 uygulamasını getiriyoruz" dedi.


Böylelikle 19 bin 250 kapasiteli Ankara 19 Mayıs Stadı'na bundan sonra 900 dolayında rakip takım taraftarı girebilecek. Ankaragücü yönetimi, daha önce hemen hemen bir kale arkasının tamamını rakip takım taraftarına ayırıyordu.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?