3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankaralı avukatın APO krizi!

Ankara Barosu avukatlarından L.K.'nın bürosuna astığı 'babasının fotoğrafı' başına olmadık işler açtı.

'Avukat bürosuna Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını astı' ihbarı alan Terörle Mücadele ekipleri, L.K.'nın bürosunu bastı ve saatlerce arama yaptı.

Polisler, L.K.'nın bürosunda Atatürk portresinin yanına Öcalan'ın portresini astığı yolunda bir de tutanak hazırladı. L.K. ifadesinde o fotoğrafın ölen babasına ait olduğunu söylese de durumu değiştiremedi ve hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı

Radikal Gazetesi'nden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, 2005 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan L.K., askerliğini yaptıktan sonra doğup büyüdüğü yer olan Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bir hukuk bürosu açtı. L.K., 1993 yılında kaybettiği babasının fotoğrafını büyüterek bürosundaki masasının karşısında bulunan duvara astı.

Duvarda Atatürk’ün portresi de yer alıyordu. L.K. iki fotoğrafın altına yaptırdığı rafta ise askerlik görevini başarıyla tamamlamış olmasından dolayı Milli Savunma Bakanlığı tarafından kendisine verilen ‘Askerlik Hizmeti Başarı Plaketi’ni koydu.

"ÖCALAN FOTOĞRAFI ASMIŞ' İHBARI

Kısa sürede Gölbaşı’nda başarılı ve sevilen bir avukat haline gelen L.K’nın hayatı geçen mart polise ‘Bürosuna Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını asmış’ ihbarı gelince cehenneme döndü. Terörle Mücadele ekipleri, 26 Mart 2009 günü L.K.’nın bürosunu bastı. Polisler yaptıkları inceleme sonucunda, L.K.’nın duvarda asılı bulunan babası H.K.’nın fotoğrafının Öcalan’a ait olduğu tespitini yaparak şöyle bir tutanak tuttu: “Ofis olarak anılan odanın duvarında tahminen büyüklüğü 40x30 santimetre ebadında Atatürk portresinin bulunduğu, yine portrenin yanında 40x30 ebadında yasadışı PKK bölücü PKK/KONGRA-GEL örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın siyah beyaz, gülümseyen elleri göğüsünde oluşturulmuş halde, gömlekli ve bıyıklı resmin asılı olduğu tarafımızdan görülmüştür.”

Polisler, ellerinde bu tutanakla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na L.K. hakkında ‘PKK terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlamasıyla suç duyusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak L.K.’nın bürosunda arama yapılmasını istedi. Mahkeme de savcılığın telebini yerinde bularak, 7 Nisan 2009 günü arama kararı verdi. Aynı gün L.K., Gölbaşı Adliyesi’nde duruşma beklerken polisler tarafından gözaltına alındı. Saatlerce süren büro aramasında polisler L.K. ve sekreterinin kullandığı bilgisayarların hard disklerine el koydu. Yapılan inceleme sonucunda sekreterin bilgisayarında Youtube gibi sitelerdeki bazı Kürtçe kliplerin izlendiğine ilişkin izler tespit edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliği Data İnceleme Raporu’nda, L.K.’nın bilgisayarında tahkikata esas olacak herhangi bir kayda rastlanılmadığı yönünde bir rapor verdi.

'APO' DEĞİL BABAM

Bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin L.K.ve sekreterinin ifadesini aldı. Avukat L.K. ifadesinde söz konusu fotoğrafın babasına ait olduğunu belirterek şöyle dedi: “Abdullah Öcalan’a ait bir resmin büromda asılı halde bulunduğunu açıkça iddia eden polis memurları hakkında resen suç duyurusunda bulunmanızı talep etmekteyim. Bu olay nedeniyle babamın manevi şahsiyetine hakarette bulunulmuştur. Büromda haksız yere bir arama yapılmış ve hard disklerime el konulmuştur. Görevliler irtikap suçu işlemişlerdir. Soruşturma nedeniyle iki gün avukatlık görevini ifa edemez duruma geldim.”

2001'DE DE BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

2001 yılında benzer bir olay da İstanbul Zeytinburnu’nda yaşanmıştı. Bir oçakbaşının sahibi masalardaki tuzluklar Öcalan’a benzediği için polislerce gözaltına alınmıştı. Olayı son anda öğrenen dönemin Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü polisleri, “Böyle suç mu olur! Apo duysa halimize güler” diye azarlamıştı. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?