3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankaralı dalıcılara belgesel ödülü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakırköy Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali'nde en iyi belgesel ödülü Ankaralı dalıcıların oldu.

Başkentli dalıcıların iki yılda iki belgesellerine bu aldıkları üçüncü ödül oldu.

Türkiye'nin ilk çevre temalı kısa film festivali olan Uluslararası Çevre Kısa Film Festivalinin 7.'sinde en iyi belgesel ödülü başkentli dalıcıların oldu.

BADİM-Başkent Dalış ve İlkyardım Merkezi dalgıçlarından Ahmet Kılınç'ın yönetmenlini yaptığı film "Derindeki Turuncu Eller" birincilik ödülüne layık görüldü. Üç gazeteci dalgıç arkadaş Ahmet Kılınç, Soner Abacı ve Mustafa Sarıipek'in önce yıl "Yumuşak Kabuk, Bir Çift Minik Yüzgeç" isimli belgesellerinin ödül alması ve bir yıl boyunca da belgesel kanallarında gösterilmesinin ardından bu kez yine çok önemli bir projeye daha imza attı.

Özel Çevre Koruma Kurumu'nun Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinde yaptığı sualtı temizlik çalışmasını anlatan "Derindeki Turuncu Eller" isimli film, Mayıs ayında Kıbrıs Magosa'da gerçekleştirilen 5. Uluslararası Doğu Akdeniz Sualtı Görüntüleme Festivali'nde 20 ülkeden 47 eser arasında üçüncülük elde etmişti. "Derindeki Turuncu Eller" isimli film, şimdi de 7. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali'nde en iyi belgesel ödülünü kazandı. Ödüllerini alan üç gazeteci Ahmet Kılınç, Soner Abacı ve Mustafa Sarıipek, "Bu çok büyük bir ekip işiydi. Sonuçta devletin önemli kuruluşlarından birisi olan ÖÇKK desteği olmadan yapılamayacak büyüklükteydi. Bu nedenle özellikle ÖÇKK yetkilileri ve tüm emeği geçenlerine çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın ve işbirliğinin artarak devamını diliyoruz" dedi.

Festivalde kurmaca dalında birinciliği yönetmenliğini Erkan Nurhan'ın yaptığı "Z" adlı film aldı. Müjde Arslan'ın filmi "Tohum" ikinci olurken, İkbal Bozkurt'un filmi "Teşnegi" üçüncü oldu. Canlandırma dalında en iyi film ödülü Erda Baykara'nın "Kayıp" adlı filmine verilirken Murat Şener Özel Ödülü ise Bilgi Diren Güneş'in yönettiği "Ağla-Yanım" adlı filme verildi.

Festival Genel Yönetmeni Vural Çavuşoğlu kısa filmin, ulusal sinemanın temel taşı olduğunu belirterek, "Kısa film bununla da kalmayıp kültürlerin de en büyük tanıtım araçlarından birisini oluşturmaktadır. Biz de kısa filmin gücünden yararlanarak Türkiye'deki çevre olgusuna destek oluyoruz. Bu yıl festivale 40 başvuru oldu. Bunlardan 30 adedi seçici kurula sunuldu. 8 film ödüle değer görüldü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 11:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?