4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankaralılara ekmek boykotu çağrısı!

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, yapılan zamları protesto etmek için tüketicileri, 10-11 Kasım 2007 tarihlerinde ekmek boykotuna katılmaya çağırdı.

Ali Çetin, düzenlediği basın toplantısında, ekmeğe, benzine, akaryakıta, ÖTV'ye, tüm vergi ve harçlara zam yapıldığını, zamların devam edeceğini söyledi. Sadece Ankara'da değil, tüm ülkede her türlü mal ve hizmetin zamlandığını ifade eden Çetin, yapılan zamların enflasyonun çok üstünde olduğunu savundu.

Çetin, Ankara'da yüzde 30 zamla birlikte 1 kilogram ekmeğin 2 YTL olduğunu, İzmir'de de 1 kilogram ekmeğin 2 YTL olması için fırın işverenlerince karar alındığını, uygulamak için Ankara'daki tepkilerin beklendiğini söyledi.

"Dava açacağız"

Özellikle akaryakıttaki ÖTV artışı ile birlikte gelen zammın tüm tüketicileri etkileyeceğini belirten Çetin, "zam sağanağının ancak tüketiciler kendi sorunları için harekete geçtiklerinde dineceğini, tüketiciler tepkisiz kaldıkça sağanağın durup durup devam edeceğini" kaydetti.

Çetin, "Bu nedenle Ankara'da ekmeğe, Ankara Fırıncılar Odası ve ATO tekelinin yaptığı zam ve zamma karşı tüketicinin tavrı çok önemlidir. Yüzde 12 maliyet artışına karşın yapılan yüzde 30 keyfi, haksız tekel zammına karşı biz federasyon olarak önümüzdeki günlerde hem Rekabet Kuruluna müracaat edeceğiz, hem de yasal hakkımızı kullanarak dava açacağız. Ancak, tüketiciler adına ve tüketicilerin hak ve çıkarları için bu yasal girişimler yeterli değildir. Tüketicilerimiz de tavırlarını açıkça ortaya koymalılar"dedi.

Tüketicilere, tepkilerini, "10-11 Kasım 2007 tarihlerinde ekmek almayarak" ortaya koymaları çağrısında bulunan Çetin, bu davranışın "keyfi zamlara gerçek bir yanıt ve zam sağanağına 'dur' demenin başlangıcı olacağını" ifade etti.

 

AA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 13:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?