4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Ankara'nın 110 günlük suyu var'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’da 110 günlük su bulunduğunu ve şebeke suyu kullanan vatandaşların her hangi bir sağlık riski ile karşı karşıya bulunmadığını belirtti.

Akdağ, CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı’nın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Ankara’nın 110 günlük suyu bulunduğunu belirtti.

Bakan Akdağ, Akıncı’nın, yönelttiği “Ankara’da yaşanan su sıkıntısının insan sağlığı üzerinde yarattığı sonuçları” sorusunun verdiği yanıtta, bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından düzenli bilgi geldiğini belirterek, “Ankara ilinde bulunan barajlardaki su miktarı 94. 098.000 metre küptür. Bu su miktarı Ankara’nın 110 günlük su ihtiyacına denktir. Ülkemiz genelinde içme ve kullanma suları yaz ayları itibariyle günlük olarak izlenmekte olup sonuçları haftalık olarak bakanlığımıza bildirilmektedir. Ankara ilinde de su kalitesi sürekli incelenmektedir. Bu nedenle Ankara ilinde şebeke suyu kullanan vatandaşlarımız her hangi bir sağlık riski ile karşı karşıya bulunmamaktadır” dedi.

Bakan Aktağ, Ankara’da kuyu sularının içme amaçlı kullanılmasına izin verilmediğini de kaydetti.

İSHAL VAKASINDA ARTIŞ YOK

Bakan Akdağ bir başka soruya da, “Bu yıl Ankara’da yaşanan su kesintileri nedeniyle Üniversite hastaneleri de dahil olmak üzere tüm sağlık kurumlarından haftalık sürveyans yerine günlük sürveyans verileri toplanmaktadır. Eylül 2007 tarihi itibari ile toplam bin 175 kurumdan ishal vakaları ile ilgili bildirimler alınmış olup 2006 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında ishalli vaka sayısında herhangi bir artışın olmadığı görülmüştür.” yanıtını verdi.

Anka
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 18:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?