4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'nın göbeğinde PKK operasyonu

Ankara'da, "polis imdat" telefonuna gelen ihbar üzerine Dikmen'de bir eve operasyon yapan polis, 5 kişiyi PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. Zanlılardan Danıştay'da bekçilik yapan B.Y. ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda bekçilik yapan İ.Ç. ile N.H. tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, 1 Haziran'da 155 polis ihbar hattına "Ankara'yı kana bulayacaklar" gelen ihbarı üzerine harekete geçen terörle mücadele şubesi ekipleri, Dikmen'de bir eve mahkeme kararıyla baskın yaptı. Evde arama yaparak bilgisayarlara el koyan polis, 5 kişiyi de gözaltına aldı. 

Evdeki bilgisayarda yapılan incelemede terörist Abdullah Öcalan'ın ve PKK'nın faaliyetlerini anlatan değişik konulardaki doküman ve materyaller bulundu. Sorgular sırasında zanlılardan Şırnak-Beytüşşebap doğumlu B.Y.'nin, bir süre önce kanlı bir saldırıya sahne olan Danıştay'da, Mardin-Dargeçit doğumlu İ.Ç.'nin de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda bekçi olarak görev yaptıkları belirlendi.

Sahte sınav belgeleri 

Zanlılarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve mali müşavirlik yapan Ö.D.E.'nin de sahte nüfus cüzdanı ve sahte Açık Öğretim Fakültesi sınavına giriş belgesi hazırladığı ortaya çıktı. E.'nin bir dönem başkasının yerine sınava girmek için 7 bin YTL'ye anlaşma yaptığı ve 3 bin YTL'sini peşin aldığı da saptandı. 

Sorgularının ardından savcılığa çıkartılan zanlılardan B.Y., İ.Ç. ve bilgisayarın sahibi N.H. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Şubat 2007'de yine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda yapılan operasyonda Bakan Mehdi Eker'e yönelik suikast hazırlığındaki 3 kişi gözaltına alınmış, biri tutuklanmıştı.
Tolga Şardan / Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 07:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?