4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'nın şebeke suyu temiz

Ankara'ya verilen suyun, İvedik Arıtma Tesisleri'ne girişte ve çıkışta sürekli tahlil edildiği ve her gün 30 ayrı noktadan alınan numunelerin, kimyasal ve bakteriyolojik olarak değerlendirildiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ASKİ yetkilileri, Ankaralıların, şebeke suyunu gönül rahatlığı ile kullanmaya devam etmelerinde hiçbir sakınca olmadığını bildirdiler.

ASKİ yetkilileri son günlerde bazı basın-yayın organlarında yer alan, ''barajlardaki su seviyesinin azalmasıyla sularda kirliliğin artacağı, arıtım etkisinin giderek etkinliğini düşüreceği'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Yetkililer, ''Bazı çevreler tarafından ortaya atılan, yaşanan kuraklık nedeniyle şehre su sağlayan barajlarda su seviyesinin düşmesinin, bazı sağlık risklerini beraberinde getirebileceği yönünde öne sürülen görüşler, Ankara için geçerli değildir. Ankara'da şu anda barajlarda yeterli su mevcuttur. Bu suların kaynağı, yüzey sularıdır. Günlük
yapılan bu analiz sonuçlarına göre barajlarda bulunan ham suyun içerisinde ağır metal bulunmamaktadır'' dedi.

Ayrıca baraj göllerinin değişik derinlikleri ve dip çamuruna yakın kısımlardan alınan numunelerin laboratuvarlarda test edildiğini belirten yetkililer, analizlerde, suyun dip çamuruna yakın kısımlarında bile su kalitesinin bozulmadığı ve ham suyun içerisinde kesinlikle tarım ya da böcek ilaçları bulunmadığının saptandığını bildirdiler.

Yetkililer, yaptıkları araştırma sonucunda Ankaralıların yüzde 75-80'inin şehir şebeke suyu içtiğini belirlediklerini, bu nedenle suyun barajlardan başlayarak aboneye ulaşana kadar çok sıkı bir şekilde kontrol edildiğini kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 17:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?