4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'nın su çilesi bitmiyor

Başkent hala susuzlukla boğuşuyor. Ankara'ya çarşamba günü itibariyle su verildi. Ancak birçok bölge aradan geçen üç güne rağmen su alamadı.

Belediye yetkilileri, binlerce kilometre uzunluğundaki şebekenin suyla dolmasının zaman alacağını, borular yeniden patlamasın diye şehre düşük basınçla su verildiğini açıkladı. Belediyeye göre, suyun tüm bölgelere ulaşamamasının bir diğer nedeni ise, suyu alan bölgelerde fazla tüketim yaşanması. Birçok apartman ve işyerinin depolarına su çekmesi tüketimi artırıyor. Yetkililer, cumartesi geceyarısına kadar başkentteki tüm bölgelerin suya kavuşmasını beklediklerini söyledi.

Hastanelere genelge

Bu arada, Sağlık Bakanlığı'nca şebeke suyunun temin edilemediği durumlarda içme suyu olarak kullanılmak üzere hastane katlarında hasta ve yakınlarının bulunduğu uygun yerlerde yeterli miktarda güvenli su bulundurulması istendi. Genelgede, küresel ısınmaya bağlı kuraklık nedeniyle içinde bulunulan yaz mevsiminde son aylarda yaşanan sıcaklık artışlarından kaynaklanan kesintiler sebebiyle suyun temizlik ve hijyen kurallarına uygun olarak, ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarruflu kullanılması istendi.

Cnntürk
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 12:59:31
Güncelleme :12 Ağustos 2007 Pazar 13:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?