4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankaraspor: 1 - Çaykur Rizespor: 2

Çaykur Rizespor, Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasında Ankaraspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, çarpıcı açıklamalar yaptı. Türk futbolunun içindeki bazı kişilerin arasındaki savaşa kurban gittiklerini ima eden Karaman, "Hiçbir insan başkasının ekmeğini çalamaz. Ben Türk futbolunda neyin ne şekilde olduğunu çok iyi biliyorum. Bugünkü mağlubiyeti hakeme bağlamıyorum. Bazı insanlar yastığa kafalarını koyduklarında nasıl uyuyorlar merak ediyorum. Şifreli konuşuyorum, ama onlar beni anlarlar. Birisi bir başka kulübün başkanını sevmiyor, öteki başka birisini sevmiyor. Bunların arasında biz kalıyoruz. Bu böyle devam ederse antrenörlüğü bırakacağım. Herkes emek veriyor. Ben günde 14 saat çalışıyorum. Lütfen herkes temiz olsun. Hakemler, kerpetene girmeyin, gerekirse hakemliği bırakın. Çok şey biliyorum, ancak şu anda konuşmuyorum. Birileri, birilerinin hakkını gaspediyor. Bunlar nasıl insanlar. Hak ve hukukun olmadığı yerde sevgi ve saygı olmaz. Biz de şu anda Türk futbolunda bunu yaşıyoruz. Buradan, başta Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy olmak üzere herkese sesleniyorum. Kimse kimseye düşman olmasın. Bu nasıl sistem. Bu sistemin içinde yoruluyoruz" diye konuştu.

Karaman, şimdilik bu açıklamaların yeterli olduğunu, gerekirse konuyla ilgili hafta içinde daha detaylı bir basın toplantısı düzenleyebileceğini belirtti. Karaman, yaptığı bu konuşmayı, aldıkları mağlubiyetin etkisiyle yapmadığını ve Çaykur Rizespor'un hakkıyla bir galibiyet aldığını sözlerine ekledi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç ise, zevkli bir maç oynandığını ifade ederek, "Stada gelenlere çok iyi bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. İki takım da çok sayıda pozisyona girdi. Kalecimiz bugün çok iyi bir performans sergiledi. Bugünkü galibiyetimizin mimarı kaleci Gonzales'tir. Ankaraspor bu ligde kalmayı hakediyor ve yeri Süper Lig'dir. Biz de haftaya Denizlispor'u yenerek tehlikeli bölgenin üzerine çıkıp rahatlamak istiyoruz" dedi.

Çaykur Rizesporlu futbolcular Kürşat, Leandro, Ergün ve Suat da, Ankaraspor karşısında iyi bir mücadelenin ardından sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:31:53
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 17:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?