3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ankaraspor'a yeni teknik adam

Ankaraspor, 'deli' lakaplı Alman teknik adam Jurgen Röber ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Ankaraspor kulüp binasında gerçekleştirilen ve Futbol Şubesi Sorumlusu Ahmet Gökçek'in de hazır bulunduğu imza töreninde 56 yaşındaki tecrübeli teknik adam, kendisini 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık Mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imzaladı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Ahmet Gökçek, Jurgen Röber ile büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını belirtirken, Alman teknik adam Ankaraspor'u daha önce 2. Lig'den aldığı ve Şampiyonlar Ligi'ne götürdüğü Hertha Berlin'e benzetti.

Futbol Şubesi Sorumlusu Ahmet Gökçek, Jurgen Röber'in Ankaraspor'un yapısına çok uygun bir teknik direktör olduğunu ifade ederek, "Röber, kulüp yapımıza uygun, gençlere çok önem veren, dinamik ve başarılı bir teknik adam. Kendisi önemli takımlarda görev yaptı. Uzun süren görüşmelerin ardından anlaşmaya vardık. Jurgen Röber ile birlikte büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bundan sonra transfere hız vereceğiz. Geçen yıldaki hedeflerimizin üstüne çıkmak istiyoruz. Hocamızın tecrübesi ve kariyeri ile bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

Alman teknik adam Röber ise, Almanya'da kendisine çok fazla çalışması ve futbola bağlılığı nedeniyle 'deli' lakabı takıldığını söyleyerek, "Delilik ve akıl bir arada kullanılırsa mutluluk gelir" ifadelerini kullandı.

Ankaraspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Röber, "Ankaraspor'da bulunan tesisleri hayatım boyunca hiçbir yerde görmedim. Burada çok büyük bir potansiyel var. Görüşmelerimiz sırasında bana ne kadar önem verdiklerini anladım. Daha önce Hertha Berlin'de bu kadar potansiyel yokken büyük başarılar elde ettik. Burada ise çok daha fazla potansiyel var. Buradaki imkanlarla adım adım ilerleyerek aynı başarıları yaşayacağımızı düşünüyorum. Hertha Berlin'de çalıştığım dönemde en iyi takım değildik ama inanmıştık ve takımda güven vardı. Burada da bunu yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Röber, altyapıya çok önem verdiğinin altını çizerek, genç oyuncu yetiştireceklerini ve tecrübeli futbolcularla bir oluşum yaparak başarıyı kovalayacaklarını söyledi. Röber, elindeki kadronun iyi bir potansiyeli olduğunu ve 1-2 nokta transfer ile başarıyı olacak bir takım oluşturmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

İmza töreninin ardından Jurgen Röber ve Ahmet Gökçek, birlikte basın mensuplarına poz verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 11:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?