4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Ankara'ya 1000 kamera yerleştirilecek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da çok geniş kapsamlı, bin kameralı bir MOBESE sisteminin ihale sürecinde olduğunu bildirdi.

Vilayetler Hizmet Birliğinin Olağan Meclis Toplantısı, İçişleri Bakanlığı Konferans Salonu'nda yapıldı.
İl özel idarelerinin sadece köylere değil, kendi sınırlarındaki pek çok hizmete katkı verdiğini belirten Atalay, özellikle şehir güvenliğine dönük MOBESE ataklarının olduğunu kaydetti. Atalay, şehir merkezlerindeki güvenliğe önem verdiklerini ifade ederek, İstanbul'da bunun uygulamasının en iyi şekilde yapıldığını söyledi. MOBESE'nin, koruyucu ve önleyici kolluk hizmetleri açısından da önemli olduğunu kaydeden Bakan Atalay, 30 civarındaki ilde konuyla ilgili ihalelerin yapıldığını ya da yapılmakta olduğunu bildirdi.

“Ankara'da çok geniş kapsamlı, bin kameralı bir MOBESE çalışması ihale sürecindedir” diyen Atalay, il özel idarelerinden MOBESE'ye biraz daha katkı vermelerini istedi.

Atalay, İçişleri Bakanlığının, vatandaşa hizmet götürme açısından önemi ve ağırlığı olduğunu belirterek, bu ağırlığın farkında olarak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Ankara Valisi Kemal Önal ise yaptığı konuşmada, Vilayetler Hizmet Birliğinin çalışmalarına değinerek, toplantıda, birliğin 2008 bütçesi ve yatırım programlarının görüşüleceğini kaydetti.Valiler ve illerden gelen il genel meclisi temsilcilerinin katıldığı toplantı, konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

 

AA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 16:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?