5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Ankara'ya büyük acı!

Hakkari Çukurca’daki 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırıda hayatını kaybeden Er Yunus Yılmaz'ın Ankara'daki baba evine ateş düştü.

Şehit er Yılmaz'ın dün gece babasını arayarak, "Baba operasyona çıkıyoruz. Hakkını helal et" dediği öğrenildi.Şehit er Yılmaz'ın Ankara Pursaklar İlçesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer, şehadet haberini aileye verdi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna ve mahalledeki bazı evlere Türk bayrağı asıldı.

BABA İSYAN ETTİ

Taziyeleri kabul eden şehidin babası Hasan Yılmaz, artık akan kanın durması gerektiğini belirterek, "Yeter artık, ne gerekiyorsa, ne yapılması lazımsa yapılsın. Artık yüreklere ateş düşmesin. Bu hainleri temizlesinler. Meclisteki BDP'li milletvekillerinin aldığı maaşlar haram olsun. Meclis'te terörist istemiyoruz. Herkes aklını başına alsın, sabrımız tükendi" dedi.

Baba Yılmaz, oğlunun dün gece saat 02.00 sıralarında kendisine aradığını belirterek, "Bana 'Baba operasyona çıkıyoruz' hakkını helal et. Sıkıntılı bir durum var gibi. Dua edin, operasyondan dönünce haber veririm' dedi. Dün gece gözüme uyku girmedi. Sabahta oğlumun şehit haberiyle uyandım" diye konuştu. Şehidin dayısı Yusuf Karcı ise isyan ederek, "Şu hainlere söyleyin, biz bitmeyiz, biz yorulmayız, ayağı düşmeyiz. Bir ölürüz bin doğarız. Onlar bizi yok edemez" dedi.

Şehit er Yılmaz'ın 4 kardeşten en küçüğü olduğu ve 4 ay önce askere gittiği öğrenildi. Acemi birliğini Isparta'da yapan Yılmaz'ın, bir ay önce Hakkari'ye gittiği belirtildi. Sivil hayatta bir işyerinde asgari ücret ile çalıştığı öğrenilen Yılmaz'ın, vatani görevini tamamladıktan sonra evliliği düşündüğü kaydedildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2011 Çarşamba 16:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?