3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Anma töreninde DTP bayrağına tepki!

Ankara 78'liler Derneği'nin öncülüğünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anma töreninde ağaca asılan DTP bayrağına tepki gösteren vatandaşlar bayrağın kaldırılmasını istedi.

Ankara 78'liler Derneği tarafından düzenlenen 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ı Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarları başındaki anma etkinliğine CHP, EMEP, ESP, 68'liler Dayanışma Derneği, 78'liler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kızılırmak Köy Dernekleri, İHD, DİSK, TÜMTİS, KESK, TMMOB gibi çeşitli gruplar katılırken, geçen sene katılan DTP'li milletvekilleri katılmadı.

Mezarın yanına gelen bir bayan DTP'nin bayrağının kaldırılmasını isteyerek, "Deniz hiçbir zaman cana kastetmedi, indirin o bayrağı" dedi. Görevli ise, 'Ben kaldıramam isteyen kaldırsın' diyerek olaya karışmayacağını söyledi. Daha sonra bayan ile bir vatandaş, 2 DTP bayrağının birini alarak olay yerinden uzaklaştı.

Diğer bayrağı görevli almasının ardından olay sakinleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mezarları ziyaret edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?