4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Araba tamircisi müsteşar bağımsız aday

Ankara Oto Sanayi Sitesi esnafı arasında araç motoru konusunda büyük bilgi birikimine sahip olduğu için "kravatlı usta" olarak tanınan avukat Ömer Köse, Ankara'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. Kariyerinde müsteşarlığa kadar yükselen ve şu anda serbest avukatlık yapan Köse, sahip olduğu 3 eski model arabasını kendisi tamir ediyor.


Parlamento seçimlerinde bağımsız aday olan avukat Ömer Köse, Ankara Oto Sanayi Sitesi esnafı arasında "kravatlı usta" olarak nam saldı. Oto tamircileri tamir konusunda bilmedikleri şeyleri 'kravatlı usta'ya danışıyor, o da araba tamirinin en hassas inceliklerini onlara anlatıyor. Sağlık Bakanlığı'nda 8 yıl müsteşar yardımcılığı ve vekilliği, savcılık, önemli komisyonlarda üyelikler yapan, Türkiye'yi birçok ülkede temsil eden Köse, yıllarca en önemli mekan ve toplantılara tırnaklarında kir, ellerinde yara ve yağ lekeleriyle gitti. "Üç arabam var; biri 40, biri 26, diğeri 20 yaşında. Bunlar daha tamirciye gitmedi" diyen Köse, tamirciliğini arabaların sistemini değiştirecek noktaya kadar götürmüş. Köse, 1967 model İmpala'sına yaptığı sistem değişikliğini şöyle anlatıyor:
"O arabam kampana frenliydi. Çukura düştüğünde ya da sudan geçtiğinde fren ayarı bozulurdu. Ben de tutup tek tek ölçüp biçerek, hesaplayarak kampana freni disk frene dönüştürdüm. General Motors'un yaptığı silindir kapağına tadilat yapabilirim. Araba tamiri konusunda mütevazı olmaya hiç niyetim yok. Çünkü gerçekten iyiyim. Makine mühendislerinin ve araba tamircilerinin çoğundan daha iyiyim."


Büyük Birlik Partisi'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından olan Ankara 2. Bölge adayı avukat Köse, "Tamirciler bilmedikleri çok şeyi bana sorar, ben de anlatırım ve uygulamalı öğretirim olayın inceliklerini. Tamirciler arasında adım kravatlı usta" dedi.
Köse, milletvekilleri aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığı saatlerde, kendisinin arazi tipi kamyonetinin bir elektrik sorununu tamir etmekle meşgul olduğunu söyledi. Köse, araba tamirciliği tutkusunu müsteşar yardımcısıyken işine de yansıtacak bir proje hazırladığını ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı'nda çoğunluğu küçük sorunlar yüzünden atıl duran 500'den fazla ambulansın çok düşük maliyetle tamiri ve hizmete sokulması için proje hazırladım. Proje o dönem bakan duvarına çarpıp geri döndü" diye konuştu.

 
Türkiye'nin durumunu da tamire muhtaç bir arabaya benzeten Köse, "Arabalara yaptığım tamiratı ülkeye de yapmak istiyorum. Devletle ilgili hiçbir bilgisi olmayan kişilerin yaptığı yanlışlara izin vermeyeceğim. Meclis'te gece gündüz nöbet tutup, ehil olmayanların yanlışları yüzünden ülkenin zarar görmesini önleyeceğim" şeklinde konuştu.


Bürokrasi kariyeri boyunca Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu, Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu, Hac Komisyonu gibi yerlerde de görevler alan Köse, Eşref Bitlis'in cinayete kurban gittiğini ve Uğur Mumcu'yu öldürdüğü iddiasıyla ceza alanların gerçek katil olmadığını da iddia etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 13:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?