4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Arı koleji faaliyette

Arı Okulları Mezunları Derneği, haziran ayında düzenlediği gösterişli bir garden parti ile faaliyetlerine başladı.

11 kişiden oluşan yönetim kurulu ile çalışmalarına başlayan dernek fakir öğrencilere burs sağlamak dahil pek çok alanda etkin olmayı hedefliyor.

Çok sayıda Arı Okulları mezunun ve davetlinin katıldığı açılış töreninde Arı Okulları Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu sayın Sıtkı Alp şunları kaydetti; “ Derneğimiz çok daha iyi etkinlikler gösterip daha aktif bir rol oynayacaktır. Bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenleyip mezunlarımızı bir araya getiriyoruz.”

Çankaya ismini neden kullandıklarını ve ismin kendileri için önemini ise şöyle aktardı; “Niye ismi Çankaya oldu da Arı olmadı derseniz, Kuruluşumuz hep Arı, Arı okulları, Arı Koleji ama Arı Üniversitesi demedik çünkü Çankaya önemli bir isim. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu bir yer. Atatürk’ün orada çalıştığını ve Cumhuriyeti orada ilan ettiğini biliyoruz. onun için dedik ki ismi Çankaya olsun da ilelebet yaşasın.”

Alp, LÖSEV gibi pek çok sosyal kuruluşa da destek sağladıklarını ve her türlü imkanı isteyenlerin hizmetine sunduklarını da belirtti.

Arı Okulları Derneği Kurucu Başkanı Ali Güleç ise dernekle ilgili şu bilgileri verdi; “16 Mayıs 2007 tarihinde derneği kurduk, şimdi bu partiyle de ilk etkinliğimizi gerçekleştirdik. 84 yılından beri faaliyet gösteriyoruz, 14.000’in üzerinde mezun veren okulun derneğinin olmaması büyük bir eksiklikti, bu eksikliği kapatmak amacıyla dernekleştik, güzel bir kamuoyu oluşturmak temel amaçlarımız arasındadır. Aynı zamanda derneğimizin hedefleri arasında sosyal dayanışmayı ön planda tutarak burs alma, staj ve iş imkanları sağlamak yer alıyor.”

Açılış töreni konser ve havai fişek gösterisiyle son buldu
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 16:58:33
Güncelleme :29 Haziran 2007 Cuma 17:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canberkayşahin IP: 88.226.140.xxx Tarih : 14.07.2007 20:21:47
bende bir arı lı olarak başarılarının devamını dilerim