4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Arınç: Heykeli dikilecek adamım...

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Benim adım Bülent Arınç olmasa, heykeli dikilecek adam olarak görülürdüm. Ağzımla kuş tutsam, 'bu adam kuş katliamı yapıyor' derler" diye konuştu.

TBMM Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından tamamlanan Mevzuat Bilgi Sistemi isimli projenin tanıtımı sırasında söz alan TBMM Başkanı Bülent Arınç, basının kendisi hakkında objektif olmamasından dert yandı. Meclis Başkanlığı olarak yürüttükleri birçok başarılı projenin basında yeteri kadar yer almadığını ifade eden Bülent Arınç, "Başka başkanları bilmem ama benim adım Bülent Arınç olmasaydı, ben başka yerlerde heykeli dikilecek adam olarak görülürdüm. Ne yapayım ki benim adım budur, siyasi görüşüm budur, dünya görüşüm budur. Ağzımızla kuş tutsak, 'bu adam kuş katliamı yapıyor' diye gazetelerde başlıklar çıkar" şeklinde konuştu.

Mevzuat Bilgi Sistemi'ni tanıtan broşürde Meclis'in açılış tarihininin yanlışlıkla 23 Nisan 1923 olarak yazıldığını dinleyicilerin dikkatine sunan Bülent Arınç, "Biz yaptığımız işlerde en ufak bir hataya bile yer vermemeliyiz ki, bu hatalar bembeyaz bir sayfada siyah bir nokta gibi görülür. Bu da bize yakışmaz" dedi. Bu basit yanlışın bile bazı hamarat gazeteciler tarafından, "Çok güzel bir proje tanıtıyorlar ama daha Meclis'in açılış tarihini bile bilmiyorlar" şeklinde haber yapılabileceğini dile getiren Bülent Arınç, basının kendisine yaklaşımını, bir fıkrayla değerlendirdi.

İngiltere Bayındırlık Bakanı'nın çok başarılı bir bakan olmasına rağmen basınla arasının hiçbir zaman düzelmediğini, Bakan'ın yaptığı işlerle ilgili haberlerin basında yer almadığı anlatan Bülent Arınç, Bayındırlık Bakanı'nın basının ilgisini çekmek üzere tüm gazete ve televizyonların Londra temsilcilerini Thames Nehri kenarına davet ettiğini ifade etti. Bakan'ın basın temsilcilerine, "Öyle birşey yapacağım ki isterseniz yazmayın" diyerek Thames Nehri'nin üzerinde yürüdüğünü, koştuğunu, zıpladığını ve dışarı çıktığını anlatan Bülent Arınç, ertesi gün tüm gazetelerde, "Bir İngiliz, hem de bakan ama yüzme bilmiyor" şeklinde ortak manşet atıldığını söyledi.

Arınç, "Bizim de durumumuz İngiliz Bakan'dan hallice değil. O yüzden gözümüzü 8 açmalıyız. Türkiye'de bizim yaptıklarımız her zaman pozitif olarak değil, 'acaba ne eksik bulabiliriz' diye değerlendiriliyor" dedi. 


zaman/cihan
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.224.196.xxx Tarih : 14.12.2006 18:26:55
SAYIM MECLİS BAŞKANIM. MEMLEKETİNİZ MANİSA'DA MURADİYE KÜLLİYESİ VARDIR BİLİRSİNİZ. HANİ ECDAT YADİGARI. HANİ BU GÜNE KADAR BİR ŞEKİLDE VE NASILSA KORUNMUŞ DİM DİK AYAKTA DURAN YAPILAR. AMA ETRAFI ÇOK ÇİRKİN VE MAALESEF SEKİZ-DOKUZ KATLI APARTMANLARLA DOLMUŞ. YANİ UZAKTAN KÜLLİYENİN VE CAMİNİN SİLÜETİNİ ALGILAMAK MÜMKÜN DEĞİL. ŞEHİRDE ARSA ÇOK. APARTMAN HER YERE YAPILABLİR. SİZ, BU TARİHİ DOKUNUN ETRAFINIZ AÇTIRIRSANIZ ESER ORTYA ÇIKACAK. KENTE VE TURİZME KATKISI OLACAK. BUNLARI GERÇEKLEŞTİRİSENİZ SİZE SÖZ VERİYORUM, HEYKELE GÜÇÜM YETMEZ AMA BÜSTÜNÜZÜ YAPTIRABİLİRİM. HEM DE HABER YAZIDAKİ FOTOĞRAFDA GÖRÜNDÜĞÜ ŞEKİLDE. HEM YAKIŞIKLI, HEM SEVİMLİ. BİRAZ DA BİLGE. SAYGILARIMLA. K.MÜKREMİN BARUT MİMAR