3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Arkadaşları ölüm de ayıramadı

Ankara'da askeri lojmanlarda birlikte büyüyen 5 genç, hız tutkusunun kurbanı oldu. İnternette otomobillerde çekilen fotoğraflarının altına “Öleceksek birlikte ölelim” diye yazmışlardı. Ehliyetsiz arkadaşlarının otomobilinde, yazdıkları gibi ‘birlikte’ can verdiler. Batuhan Berke Aksu, Alican Köksoy, Murat Alp, Baybars Fırat Bahar ve Ulukan Şimşek, Ankara’da askeri lojmanlarda birlikte büyüdüler. Şimşek Atatürk Anadolu, Aksu Çağrıbey Anadolu, Alp Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde okuyordu.

Köksoy Rauf Denktaş Lisesi, Bahar da Gülveren Lisesi’nde eğitim görüyordu. Şimşek’in babası Albay Mustafa Şimşek, Murat Alp’in babası Albay Osman Alp, Fırat Bahar’ın babası Yarbay Nejat Bahar, Batuhan Aksu’nun babası Albay Osman Aksu, Alican Köksoy’un babası ise emekli Astsubay Muhikkin Köksoy’du...

Çiğiltepe Askeri Lojmanları’nda birlikte büyüdüler ve okul dışında bütün zamanlarını birlikte geçiriyorlardı. Köksoy’un babası emekliye ayrılıp Keçiören’de satın aldığı eve taşındığında Alican arkadaşlarından ayrı kaldığı için büyük üzüntü duymuştu. Öyle ki babası lojmanlara yakın olan Gülveren semtinde bir ev kiralamak zorunda kalmıştı.

Ehliyetleri olmamasına rağmen otomobille hız yapmayı çok seviyorlardı. İnternetteki paylaşım sitelerindeki otomobille çekilmiş fotoğrafların altına “Öleceksek birlikte ölelim” notu düşmüşlerdi. Ve kader bu isteklerini çok çabuk yerine getirdi...

Ehliyetleri yoktu
Beş arkadaş, Mamak Çiğiltepe Askeri Lojmanları’nda 22.00’de başlayacak halı saha maçı için toplandı. Ulukan Şimşek’in babası Albay Mustafa Şimşek’e ait otomobile bindiler. Aracı hız tutkunu olduğu bilinen Ulukan kullanıyordu. Hepsi lise öğrencisiydi ve hiçbirinin ehliyeti yoktu. Şimşek, Doğukent Caddesi üzerindeki halı sahaya yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Mamak Viyadüğü üzerinde aracın kontrolünü aşırı hız nedeniyle kaybetti.

Şimşek’in bütün uğraşına rağmen kontrolünü sağlayamadığı araç, orta refüjdeki ağaca çarptıktan sonra karşı şeride geçti. 60 metre sürüklenen otomobil, karşı yönden gelen Asena Banu Andiç’in kullandığı Mercedes marka araca çarparak durabildi. Gençlerin kullandığı araca takılı LPG tüpü de yola fırladı.

Batuhan Berke Aksu, Alican Köksoy, Murat Alp, Baybars Fırat Bahar ve Şimşek hurdaya dönen araçta sıkıştı. Neredeyse birbirine yapışık halde bulunan gençler, itfaiye yardımıyla araçtan çıkarılabildi. Gençlerden ikisi olay yerinde, üçü de ambulansta yaşamını yitirdi.

Ölen dört gencin cenazesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna, Aksu’nun cenazesi de Hacettepe Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Ağır yaralanan Andiç de Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ameliyata alınan Andiç’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki öğretmenlerinin, “Gelecek yıl diğer arkadaşlarıyla birlikte üniversite sınavına girecekti. Doktor ya da mühendis olmayı istiyordu” diye anlattığı Ulukan’ın anne ve teyzesi ile ikiz kardeşi Dilara, cenazeleri teslim almak için gittikleri Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde fenalık geçirdi.

Güvenliği asker sağladı
Şimşek’in ailesinin ardından diğer üç aile de cenazeleri teslim almak için hastaneye geldi. Hastanede sinir kirizleri geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Gençlerin arkadaşlarının da akın etmesiyle dolan hastane bahçesinin güvenliği askerlerce sağlandı. Çok sayıda general ve albay da taziye için hastaneye geldi.

Doğum gününü iki gün önce kutlayan Aksu’nun cenazesi Giresun’a, Köksoy’un cenazesi Konya Ermenek’e götürüldü. Köksoy’un babaocağı Kazancı beldesindeki yakınları da gözyaşlarına boğuldu.

Şimşek ve Alp Gölbaşı, Bahar da Karşıyaka mezarlığına defnedildi. Cenazede, Bahar’ın ailesi taziyeleri kabul etti. Arkadaşları ve öğretmenleri ise Bahar’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Trafik kazasında ölen Ulukan Şimşek için Ankara’daki Gölbaşı Merkez Camii’nde tören düzenlendi. Anne Ülkü Şimşek’in sinir krizi geçirdiği törende Şimşek’in lise arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Şimşek’in cenazesi Gölbaşı Mezarlığı’na defnedildi.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 09:04:37
Güncelleme :31 Mayıs 2009 Pazar 09:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin burak ısık IP: 88.224.79.xxx Tarih : 31.05.2009 10:18:16

baybars kardesm keske boyle olmasaaydı keske o arabaya bınmeseydın hıc keske aramızdan ayrlmasaydın :(((