4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Aşçıoğlu'nun ölümüne 9 yıl hapis istemi

DSP Basın Müşaviri İsmail Aşçıoğlu'na, otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan Ahmet Zeki Baran hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/1. ve 22/3-4. maddelerinde düzenlenen "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aşçıoğlu'nun trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, iddianame hazırladı. İddianame, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, sanık Ahmet Zeki Baran'ın, olay tarihinde Zeynep Enache isimli kadınla bir barda oturarak, alkol aldıkları, daha sonra Baran'a ait 06 ZE 329 plakalı araçla buradan ayrıldıkları kaydedildi.

Baran'ın, Cinnah Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan İsmail Aşçıoğlu'na çarparak ölümüne neden olduğu belirtilen iddianamede, tanık ifadelerinden "Baran'ın olay sırasında alkollü olduğunun ve bilinçli taksirle hareket ettiğinin anlaşıldığı" ifade edildi.

Tanık ifadeleri, bilirkişi raporu ve Baran'ın savunmasından, Aşçıoğlu'nun ölümünden Baran'ın sorumlu olduğu kanaatine varıldığı öne sürülen iddianamede, Baran'ın, TCK'nın 85/1. ve 22/3-4. maddelerinde düzenlenen "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 12:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?