5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Asgari ücrete sanayici de karşı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, bugün açıklanan asgari ücretin net miktarına herhangi bir itirazlarının olamayacağını, ancak brütün çok fazla olduğunu kaydederek, "Kaldırsınlar sigortayı, vergiyi, ben aradaki farkı işçiye ödeyeyim. İşçinin maaşı yükselmiş olsun" dedi.

Asgari ücretteki artışın; enflasyon hedefi, memur maaş zammı gibi unsurlara paralellik göstermesi gerektiğini belirten Çağlayan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun daha farklı bir rakam ortaya koymasının mümkün olmadığını kaydetti.

Çağlayan, "Tabii ki 403 YTL- 419 YTL ile bir kişi çalışıyorsa evde, oranın geçinmesi mümkün değil uzaylı olsa geçinemez. Burada işi öyle bir hale getirmek lazım ki hem İsa'ya hem Musa'ya yaramalı" görüşünü dile getirdi.

Çağlayan, brüt asgari ücretin üzerine yemek, servis gibi unsurlar eklendiğinde, bir asgari ücretlinin işverene maliyetinin yaklaşık 800 YTL'yi bulduğunu belirtti. Bunun yaklaşık 600 dolara denk geldiğine işaret eden Çağlayan, bu rakamla ne rekabetin ne de yabancı sermaye girişinin mümkün olmadığı görüşünü dile getirdi.


aa
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 16:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?