1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Askere alınmaya 'saç yolma' eylemi

Ankara’da, kendini "vicdani total retçi" olarak nitelendiren ve askerlik yapmayı kabul etmediği için askeri cezaevine kapatılan Mehmet Tarhan’a destek veren bir grup, "saç yolma" eylemi yaptı.

Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan ve kendilerini "Mehmet Tarhan’la Dayanışma İnisiyatifi" olarak nitelendiren bir grup, "Askere gitme ret et, diren hayır de", "Mehmet Tarhan’a özgürlük" şeklinde slogan attı.

Grup adına yapılan açıklamada, Mehmet Tarhan’ın bir "vicdani/total retçi" olarak askerlik hizmetini ve hiyerarşik-militarist kurumları reddettiği için 8 Nisan’dan bu yana tutuklu bulunduğu kaydedildi. Mehmet Tarhan’ın 10 günden beri açlık grevini sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "saçların zorla kesilerek itaate zorlanılması"nı protesto için "saç yolma" etkinliği düzenlendiği belirtildi. Açıklama sırasında yere yatırılan uzun saçlı bir kişinin saçları kesildi.

Bu sırada, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, grup adına açıklamayı okuyan 2 kişinin kimlik sorgulamasını yaptı. Eylem olaysız sona ererken polisin açıklamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 16:39:01
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 13:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Yavuz IP: 85.96.10.xxx Tarih : 7.06.2005 12:53:52
Vatan hainlerini başka yerde aramaya gerek yok.3-5 kişinin saç yolmasıyla nereye varmaya çalışıyorlar anlamadım.Değis saç yolmak nerenizi yolarsanız yolun bu bir namus borcudur.Namuz saç yolmayla ödenmez.