3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

ASKİ: 'Vatandaşın sıkıntısı giderilecek'

ASKİ Genel Müdürlüğü, Gökçeyurt Mahallesi'ndeki vatandaşların, ASKİ'ye abone olmalarının ardından ilk bir aylık su faturalarıyla ilgili sıkıntılarının giderileceğini bildirdi.

Genel Müdürlük, bazı gazetelerde yer alan 'Gökçeyurt köyüne su faturası şoku' başlıklı haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Söz konusu köyde oturan köylülerin ASKİ'ye abone olmalarının ardından ilk bir aylık su faturalarının yüksek gelmesiyle ilgili mağduriyetlerinin giderileceği kaydedilen açıklamada, "Köy sakinlerinin abone oldukları sırada 'kuyu suyu aboneliği' bulunmadığından, 1 aylık dönem için ASKİ şehir şebeke suyu tarifesi uygulanmış. Belediye Meclisi'nde onaylanan yeni tarifeyle köye yüzde 50 oranında indirimli su satışı yapılabilecek" denildi.

"Köyde yaşayan vatandaşlarımızın bir aylık dönemde yüksek gelen faturaları da yeniden hesaplanıp, yeni tarife üzerinden faturaları yeniden oluşturulacak" denilen açıklamada şöyle denildi:

"5747 sayılı 'Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa' ile Gökçeyurt köyü mahalle statüsüne geçmiş ve Genel Müdürlüğümüze abone olmuştur. Bu abonelik işlemleri sırasında geçerli olan tarifede 'kuyu suyu' aboneliği bulunmadığından buraya 1 aylık dönemde ASKİ şehir şebeke suyu tarifesi uygulanmıştır. Genel Müdürlüğümüzün uyguladığı tarife ve abonelik tipleri Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarıyla belirlendiğinden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kurumumuzca çalışmalar tamamlanmış ve yeni tarife hazırlanarak Belediye Meclisi'ne gönderilmiştir. Belediye Meclisi tarafından da onaylanan ve birkaç gün içinde yürürlüğe girecek bu tarifeyle Gökçeyurt ve benzer mahalle statüsündeki köylere de yüzde 50 oranında indirimli su satışı yapılacaktır. Gökçeyurtlu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için geçmiş 1 aylık faturaları yeniden hesaplanarak buna göre yeni tarife üzerinden faturalar oluşturulacaktır. Faturalarını ödeyen Gökçeyurtlu vatandaşların ise yeni dönemdeki faturalarına mahsuplaşma yapılarak fazla ödedikleri miktar kendilerine iade edilmiş olunacaktır."
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 13:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?