4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

ASKİ Açık kapak arıyor

İstanbul, Şirinevler'de açık kalan rögara düşerek yaşamını yitiren Dilara Dumrul, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ'yi harekete geçirdi.
ASKİ, tüm Ankara'da çalışma başlattı. ASKİ, tüm Ankara sokaklarını araçlar ile teker teker tarıyor. 

Tehlike arzeden tüm rögar kapakları yenilenirken, çukurlar ise hemen kapatılıyor. ASKİ, özellikle gecekonduların yoğunlukta olduğu bölgelerde çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesinde ASKİ büyük bir hızla gözden geçirme işlemini sürdürürken, tüm ilçe belediyeleri de ekiplerini sokaklara yönlendirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir belediye yetkilisi ise "Bu olay önümüzde bir örnek oldu. Dilara'nın ölümünden sonra ortaya çıkan tepki, görevden alınmalar, bizi bu konuda daha dikkatli olmaya itti. En azından Ankara'da bu nedenle hayatını kaybeden bir yavrumuzun olmaması için bütün ekiplerimizle çalışıyoruz" dedi. 

Gecekondu sayısının fazla ve nüfusun yoğun olduğu Akdere semti haftasonu ASKİ tarafından 'tehlikesiz' hale getirilen semtler arasındaydı
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 17:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 85.99.173.xxx Tarih : 6.03.2007 14:02:32
Tarih tekrar tekerrür ediyor.Ne zaman ölümlü olsun olmasın bir kaza vuku bulduğunda yetkililer hemen devreye girer ve önlem alınmaya başlanır. Soruyorum neden ölümden sonra???