3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

ASKİ'den içme suyu müjdesi

Başkent’in su ihtiyacını karşılayan Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Kavşakkaya, Çubuk-2 ve Çamlıdere Barajlarına 2013 yılında gelen yağışlarla barajların doluluk oranlarının yükseldiğini ifade eden Kaya, “ilkbahar yağmurlarıyla birlikte barajlardaki su rezervimiz 807 milyon metreküpe ulaştı” diye konuştu.

Barajlardaki doluluk oranlarına ilişkin bilgi veren ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, şunları söyledi:

“2013 yılı barajlarımız açısından oldukça bereketli bir yıl oluyor. Bugüne kadar barajlarımıza toplam 272 milyon metreküp su geldi. Meteorolojiden edindiğimiz bilgilere göre baraj havzalarımızda yağışlar devam edecek. Bununda barajlarımıza yansıması oldukça olumlu olacak.”

“2 SENELİK SUYUMUZ VAR”

Başkent’te su sağlanan barajlardaki doluluk oranının yüzde 51’in üzerinde olduğunu ifade eden Genel Müdür Kaya, “Barajlarımızdaki mevcut su miktarı da şu anda 807 milyon metreküptür. Bu rakam; hiç yağmur yağmasa bile Ankara’nın 2 seneden fazla su ihtiyacını karşılayacak miktardadır. Yağışların bu şekilde devam etmesiyle barajlarımızdaki doluluk oranı daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

Başkentlilerin tükettiği suyun son derece kaliteli olduğunu da belirten ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, mevcut su miktarı ve yedekte bekleyen su rezervi ile Ankara’da uzun yıllar boyunca herhangi bir su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

Su durumuyla ilgili anlık verilerin ASKİ’nin internet sayfasında yer aldığını vurgulayan Kaya; “www.aski.gov.tr adlı resmi internet sayfamızdan barajlara gelen su miktarını ve su durumumuzu her gün güncelliyoruz. Vatandaşlarımız sitemizden günlük olarak bu bilgileri edinebilirler. Ankaralı vatandaşlarımıza birinci sınıf kalitedeki suyumuzu kesintisiz olarak ulaştırabilmek için tüm ekibimizle günün 24 saati özverili olarak çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

...
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı 18:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?