4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

ASKİ'den kaçak su operasyonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'nın gazinolarıyla tanınan yeri Maltepe ve Çankırı Caddesi'nde yapılan denetimlerde kaçak su kullanan gazinolara ceza yazdı. 

Geçtiğimiz aylarda barlarıyla tanınan Kızılay'daki SSK İş Hanı'nın sularını kesen, ardından kaçak olduğu gerekçesiyle genelevinin sularını kesen daha sonra sayaç taktırılmadığı gerekçesiyle de 19 Mayıs Spor Kompleksi'nin sularını kesen ASKİ dün geceden itibaren Ankara'da bulunan gazino, hamam, bar, pavyon, saunalara baskın düzenledi. ASKİ yönetimi, bünye içerisinde kaçak su ekibi kurarak su ekiplerinin operasyonları 24 saat devam ediyor. 

3 vardiya sisteminde denetim yapan ekipler öncelikli olarak vatandaşların ihbarlara yer veriyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, bar, pavyon, gazino, sauna, otel, hamamlara dün geceden itibaren sabaha kadar kaçak su kullanan yerlere ceza yazdı. Bu denetimlerde 40'ın üzerinde yere ceza yazan ASKİ Ankara'da bir çok kurumun kaçak su kullandığını önümüzdeki günlerde operasyonlara devam edeceklerini bildirdi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de ASKİ Genel Müdürlüğü'nün her kurum ve kuruluşa aynı seviyede gittiğini ifade etti. Gökçek, "Hiçbir kurum ve kuruluşa ayrıcalık yapamayız. Gecekonduda oturan bir vatandaşın suyunu kesiyorsak her kurumun suyunu keseceğiz. Ankara'da kaçak su kullanan çok kurumumuz var. Sonuçta bu para bizlerin cebinden çıkıyor. ASKİ Genel Müdürümüz Fincan tarafından kaçak su ekibi kuruldu. Kaçak su kullananlara elimizden gelen her türlü cezayı yazacağız. Kaçak su kim kullanıyorsa kanunen suç işliyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 11:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?