4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

ASKİ'den su sayacı uyarısı!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yetkilileri, havaların soğumaya başladığı bu günlerde su sayaçlarının zarar görmemesi konusunda başkentlileri uyardı.

Yetkililer, düşen sıcaklığın su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını belirterek, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini kaydetti. Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesini öneren yetkililer, "Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir" dedi.

Donan sayaçlara ateş veya sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, bu durumda sayaçların bir daha kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekti. Yetkililer abonelerden, sayacın donması veya patlaması sonucu sayaçtan su akması durumunda derhal vananın kapatılarak, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün 306 74 11- 306 74 14- 306 74 12 numaralı telefonlarına başvurmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 11:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?