4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

ASKİ'nin bütçesi belirlendi

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 1 milyar 745 milyon 190 bin YTL, ASKİ Genel Müdürlüğünün bütçesi 1 milyar 355 milyon 500 bin YTL, EGO Genel Müdürlüğünün bütçesi ise 823 milyon 340 bin YTL olarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bütçe görüşmelerinde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin borçlarının önceki belediye başkanından alınan bir kambur olduğunu, bu borçların ödemekle bitmediğini öne sürdü.

Toplantıda, yaşanan kuraklık sonucu çekilen su sıkıntısına yönelik önceden önlem alınmadığı eleştirilerini de yanıtlayan Gökçek, şunları kaydetti:

"1994 yılında belediye başkanı olduğumda da böyle bir kuraklık yaşandı. O zaman Çamlıdere Barajı'na, önlem olsun düşüncesiyle pompalar koyduk. Hemen ardından 12 yıl yetecek yağmurlar yağdı. Şu andaki kuraklık ise iki yıldır çekiliyor. DSİ, (Kavşakkaya Barajı'nı 2009 yılında bitir) diye bize verdi. 3 yılın sonunda barajı bu yıl bitirdim.

Gerede Havzası ile Çamlıdere Havzası arasında fark vardır ama bu fark büyük bir fark değildir. Aynı coğrafya ve aynı yağış sistemine sahip Gerede'ye bir baraj yapsak orası da Kavşakkaya'da olduğu gibi su tutmaz."

Kesikköprü'nün garantisinin ise Kesikköprü'nün arkasında Hirfanlı Barajı'nın olmasından kaynaklandığını ifade eden Gökçek, şöyle devam etti:

"7 milyar metre küp su depolanmış. Hiç yağmazsa 20 yıllık su garantisi var. İkinci olarak avantajı ise yağış rejiminin Çamlıdere ve Gerede'den farklı olması. Maliyet Çamlıdere'den elbette ki farklı çünkü moto pompalarla basıyoruz. Bizim barajların 1.5 milyar metre küp kapasitesi var, keşke yağmur yağsa. O zaman hiçbir sıkıntı olmaz."

Hirfanlı barajlarından gelecek suyun kirli olmadığını savunan Gökçek, "Tamamına arıtma tesisi yapmak istesek, Kesikköprü'den devamlı 750 bin metre küp su almak zorundayız. Biz bir hattı arıtacağız, ihtiyaç olursa bu suyu vereceğiz. Daha da ihtiyaç olursa diğer iki hattı açarak, hatta oradan su gelirken harmanlayarak sülfat oranını 330'un altına düşüreceğiz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 14:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feyza zilan IP: 88.254.109.xxx Tarih : 21.11.2007 16:25:14

o kadar yağmur yağdı neden halen balgatta sular kesik 3 gündür sular yok sabah bir saat veriyor lar başkada vermiyorlar aski duy sesimi su istiyorum