3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Asr-ı Fener Milli Kütüphane'de

ASR-I FENER ESERİ MİLLİ KÜTÜPHANE'DE

1907 Fenerbahçeliler Derneği tarafından yapılan 'Asr-ı Fener' isimli dev eser Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un da katıldığı bir törenle Milli Kütüphane'ye hibe edildi.

1907 Fenerbahçeliler Derneği tarafından 40 kişilik bir ekiple yapılan 30 kilo ağırlığındaki ve 536 sayfadan oluşan dev Asr-ı Fener eseri, Ankara'da bulunan Milli Kütüphane'ye düzenlenen bir törenle hibe edildi. İki kişi tarafından taşınabilen ve Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihini fotoğraflar ve belgeler ile tanıtan Asr-ı Fener eserini, Fenerbahçe Asbaşkarı Ali Koç, Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Acar'a teslim etti. Ali Koç, törende sadece 2007 adet basılan dev eseri yakından inceledi ve bilgi aldı.

Değerli bir eseri Milli Kütüphane'ye kazandırmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getiren Ali Koç, "Kütüphanede Osmanlı dönemi de dahil 3 milyon eser var. Bunların arasında hacim olarak en büyük olanı Asr-ı Fener eseri oldu. Bununla da mutluluk duyuyoruz. Bu eser, sadece Fenerbahçe'nin tarihine değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne de ışık tutuyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni anlamak için, Fenerbahçe tarihine de bakmak gerekir. Bu eserde, Atatürk ile Fenerbahçe arasındaki ilişkiler belgeleriyle yayınlanmış durumda.

Atatürk'ün hangi takımı tuttuğundan daha önemli olan hangi kulübün, hangi camianın Atatürk'ün düşüncelerine, felsefesine, prensiplerine, ilkelerine ve cumhuriyetine sahip çıkmasıdır. Bu nedenlerle Fenerbahçe'nin daha ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Koç, günün anısına Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Aras'a gümüş bir plaket takdim etti.

Tuncel Aras da, böyle bir esere sahip oldukları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bu eser için, 1907 Fenerbahçeliler Derneği ve Ali Koç'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Türk sporuna ışık tutan bir eser. Burada bir süre sergilendikten sonra araştırmacıların hizmetine sunacağız" dedi.

Tuncel Aras, konuşmasının ardından Koç'a sertifika, çiçek ve kitap hediye etti. Ali Koç, törenin ardından bir süre de Atatürk resimlerinin yer aldığı müzeyi gezdi.

ASR-I FENER ESERİ MİLLİ KÜTÜPHANE'DE
ASR-I FENER ESERİ MİLLİ KÜTÜPHANE'DE
ASR-I FENER ESERİ MİLLİ KÜTÜPHANE'DE
ASR-I FENER ESERİ MİLLİ KÜTÜPHANE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 18:58:03
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 11:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?