1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

AŞTİ değnekçilerden temizlendi

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmeleri İdaresi (AŞTİ) yıllardır terminal içinde çirkin görüntüler oluşturan ve yolcuları rahatsız eden "çığırtkan", "kelleci", "ayakçı" gibi tabirlerle adlandırılan kişilerin faaliyetlerine son verdi.

AŞTİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla AŞTİ güvenlik birimi, emniyet ve zabıta ile ortak yürütülen çalışma sayesinde terminal içerisinde bağıran, çığırtkanlık yapan ve yolcuları rahatsız eden kişiler tespit edilerek AŞTİ’den uzaklaştırıldı. AŞTİ’ de faaliyet gösteren firmalarla bir toplantı yaparak bu sorunun çözümü için mutabakata vardıklarını belirten BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, firmaların İstanbul ve taşradaki merkezleriyle de irtibat kurduklarını ve kendilerine yapılan uyarılar neticesinde firma çalışanı olup da çığırtkanlık yapan kişilerin başka yerlerde istihdam edilmelerini sağladıklarını bildirdi. Otobüs firmaları ile alakası olmadan çığırtkanlık yapan kişilerin ise emniyet birimleri ile mutabakat halinde haklarında gerekli kanuni işlemlerin yapıldığını ve AŞTİ’den uzaklaştırıldıklarını ifade eden Kurnaz şunları kaydetti:

"Aynı aileden iki kişinin bu şekilde zorlamalarla farklı firmalardan bilet aldığı bile oluyor. Bu yapılan iş seyahat hürriyetini engelleyen bir faaliyettir. Vatandaşımız hem güvenlik elemanlarına hem de danışmalarımıza müracaat ederek gerekli bilgileri alabilmektedir. Kararlı bir mücadele ile esnaf, AŞTİ, polis ve zabıta karakolları ile güzel bir işbirliği yürüterek vatandaşımızın huzurlu ve rahat bir seyahat yapmasını temin etmeye çalışıyoruz, bundan sonra AŞTİ içerisinde kesinlikle hiç kimse yolcularımızı rahatsız etmeyecek."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 13:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa büyüköz IP: 78.168.80.xxx Tarih : 26.05.2008 21:14:07

bende aştide çalışıyorum tamam çoğıtganlık suç ama bu oradaki koluk kuvetleri ve müdürler görevini tam yapsınlar öncelikle güvenliği sağlasınlar çığırtgan dediği kişiler firma personeli sadece kendi yolcularına yardımcı oluyorlar ve yanlış bir hareket yapacaklarını sanmıyorum kameraları hırsızdan üçkağatcıdan yankesiciden yana çevirsinler hergün 3 5 lira ekmek parası için aştiye gelen personele deil ve türkiyenin neresinde sen orada durma burda bekleme diye vatandaşlar rencide edilir bilmiyorum bunlar aştide keyfi yapılıyo ne bikişiye 600 ytl ceza kesilirmi biz vatanmı bölmeye çalıştık ki öldürsen yapmayız