4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Astsubay 4 gün önce evlenmiş

ANKARA'nın Kalecik İlçesi Çandır mevkiinde dün akşam yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü 18 kişinin de yaralandığı trafik kazasında yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Hüseyin Akdoğan'nın (26) 4 gün önce evlendiği ortaya çıktı. Akdoğan'ın pazar günü hayatını birleştirdiği eşi Derya ise aynı kazada yaralandı.


Bingöl Karlıova Jandarma İç Güvenlik Tipi Komutanı olarak zorunlu hizmetini tamamlayan Astsubay Hüseyin Akdoğan'ın tayini Çankırı'nın Ilgaz İlçesi İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Tim Komutanlığı'na çıktı. Bir hafta önce Bingöl'den Ankara'ya gelen Akdoğan, 29 Temmuz Pazar günü yaşamını 24 yaşındaki Derya Akdoğan ile birleştirdi. Akdoğan, eşini de yanına alarak yeni görev yerini görmek ve ev tutmak için Ilgaz'a gitti. Çankırı Merkez'de ev tutan Akdoğan çifti akşam üzeri Ankara'ya dönmek üzere otobüse bindi.

Astsubay Akdoğan, yola çıkmadan önce annesi Meryem Akdoğan'ı arayarak, “Hepiminizi özledim, düğün telaşından hasret gideremedik. Bütün akrabaları toplayın akşam geldiğimde hepinizi bir arada görmek istiyorum” diyerek telefonu kapatıp otobüse bindi. Annesi Meryem ve babası Yusuf Akdoğan, akrabaları toplayarak oğullarını beklemeye başladı, ancak kısa süre sonra acı haberi öğrenerek yıkıldı.

BALAYINA ÇIKACAKLARDI

Jandarma Astsubay Hüseyin Akdoğan'ın Ankara'ya dönüştün sonra Bingöl'e giderek tayin işlemlerini tamamlayacağı, daha sonra da da eşi Derya ile balayına çıkacağı belirtildi.

Astsubay Akdoğan'ın yaşamını yitirdiği kazada yaralanan eşi Derya Akdoğan ise önce Çankarı Devlet Hastanesi ardından da Ankara Gata'ya sevk edilerek tedavi altına alındı. Hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen Derya Akdoğan'ın, gözlerini açar açmaz eşini sorduğu, doktorların eşinin durumunun iyi olduğunu söylediği kaydedildi.

Astsubay Akdoğan'ın babası Yusuf Akdoğan, “Oğlum iki yıldır Bingöl'de PKK'lı teröristlerle çatışıyordu. Sağ salim ve başarılıyla bu görevini tamamlayarak zorunlu hizmetini bitirdi. Yeni görev yerine başlamadan oğlumu trafik terörüne kurban verdik. Canlar bu kadar ucuz mu?” diyerek gözyaşı döktü

‘ŞOFÖR, MUAVİNLE TARTIŞIRKEN KAZA YAPTI’ İDDİASI

Şarampole devrilerek 3 kişinin ölümüne 18 kişinin de yaralanmasına neden olan kaza ile ilgili şok iddialar ortaya atıldı. Kazada yaralı olarak kurtulanlar, otobüs şoförü Mustafa Serkan ile muavin arasında tartışma çıktığınıöne sürdü. Yaralılar, otobüs şoförünün yüksek sesle muavine bağırdığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve o anda otobüsün şarampole yuvarlandığını iddia ettiler.

Jandarma Astsubay Hüseyin Akdoğan için bugün 11.30'da Gata'da tören düzenlendi. Astsubay Akdoğan, öğle vakti kılınacak namazın ardından Yuva Köyü Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


DHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 12:36:12
Güncelleme :2 Ağustos 2007 Perşembe 16:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?