4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

ATM'de maaş tuzağı

Başkent'te bir bankanın ATM'si üzerine kurulan düzenek, görenleri şaşkına çevirdi. Para çekmek için ATM'ye gelen vatandaşlar, kurulan düzenek nedeniyle kartlarını kaptırıyor. Banka önünde pusuya yatan şahıslar, ATM üzerine bankaya ait olduğu gibi gösterilen telefonu arayarak, banka yetkilisi olduğunu söyleyip, şahsın bilgilerini alıyor.

Edinilen bilgiye göre Çankaya'da gece saatlerinde meydana gelen olayda, maaş günü olması dolayısıyla bankaları ve ATM'leri tek tek belirli saatler arasında düzenli olarak kontrol eden polis ekipleri, Yapı Kredi Bankası'na ait ATM'de düzenek olduğunu tespit etti. Çevrede geniş çaplı arama başlatan polis ekipleri, düzeneğin incelenmesi için Olay Yeri İnceleme ekiplerini çağırdı. Kısa sürede banka önüne gelen ekipler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. ATM üzerinde kartın sıkışıp kalması için düzenek ve bankaya ait süsü verilen telefonu fark eden ekipler, telefonu yerinden sökerek, inceleme yaptı. Kablo bağlantısı bulunmayan telefon kutusunun içinde cep telefonu olduğu tespit edildi. ATM üzerinde parmak izi araştırması yapan ekipler, kurulan düzeneği incelemek üzere karakola götürdü.

Edinilen bilgiye göre kurulan düzenek sayesinde olayı gerçekleştiren şahısların bu tür olayları maaş günlerinde gerçekleştirdikleri, maaş çekmek için ATM'ye gelen kişilerin, kurulan düzenek sayesinde kartını kaptırdıkları ve daha sonra banka etrafına pusuya yatan şahısların, ATM üzerine yapıştırılan telefonu arayarak, banka yetkilisi olduğunu söyledikleri kaydedildi. Kartı kaptıran vatandaşlar, bir anlık paniğe kapılarak, kimlik bilgilerini ve kartın şifresini banka yetkilisi olduğunu zannettiği kişilere veriyor. Vatandaşın banka önünden ayrılması ile birlikte ATM'nin önüne gelen şahıslar, düzeneği çıkartarak, kartı alıyor ve kart kullanıcısından aldıkları bilgiler doğrultusunda, bankamatikteki paraları çekiyor.

Polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 09:40:50
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 09:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?