3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

ATO seçimlerinde gerginlik

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) bugün yapılan 64 meslek komitesi ile 181 üyeli Oda Meclisi üyelerinin seçimlerinde gergin anlar yaşandı.

Oy kullanma yetki belgelerini yakarak seçimi protesto eden 27. İnşaat Müteahhitleri Komitesi Anadolu Grubu'ndan Ayhan Atalay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oy kullanmaya gelen birçok üyenin çeşitli sebeplerden dolayı oyunu kullanmadan ayrılmak zorunda kaldığını öne sürerek, binlerce üyenin oy kullanacağı komiteler için tek sandık kurulması sonucu izdiham yaşandığını söyledi.

''Afrika'da bile böyle bir seçim yapılmıyor'' diyen Atalay, seçime ilişkin sıkıntıları defalarca yönetime, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sanayi Bakanlığı'na iletmelerine, seçim kuruluna giderek şikayette bulunmalarına rağmen herhangi bir düzeltme yapılmadığını savunarak, birçok üyenin oy kullanmadan ATO'yu terk ettiğini iddia etti.

Atalay, üyelerin oy kullanamama sebepleri arasında vergi numaralarının bulunmamasının yanı sıra, yetki belgeleri çıkaramamaları, yetki belgesi çıkaran üyelerin ise listelerde isimlerini bulamamaları nedeni ile oy kullanamadıklarını öne sürerek, üyelerin yaklaşık yüzde 20'sinin oy veremediğini ifade etti. ATO'da yönetimin değişeceğini ve bir dahaki seçimlerde daha modern, güzel ve Avrupai bir seçim gerçekleştirileceğini öne süren Atalay, ''Bunlar insanları engelleyerek seçimi kazanacaklarını zannediyorlar'' dedi.

Atalay, ''Aygün'ün odasına gidin. Her taraf ekranlarla doludur. En az 50 tane ekran vardır. Her tarafı seyreder. Gelene gidene tek tek bakar korkusundan. Etrafında onlarca koruma vardır. Hepsinin birbirleri arasında ayrı bir haberleşme ağı vardır. Ama şu anda evrak çıkartılan, yetki belgesi çıkartılan yerde insanlar iptidai şartlarla çalışıyor. Tek tek dosya çıkartıyor" şeklinde konuştu.

Atalay, yaptığı açıklamanın ardından basın mensupları ile içeri girerek yaşanan izdihamı gösterdi. Atalay, yaşanmakta olan olumsuzluklardan ATO Başkanı Sinan Aygün ile Başkan Vekili Salih Bezci'nin sorumlu olduğunu iddia etti. Atalay, daha sonra ATO bahçesine çıkarak elinde tuttuğu çok sayıdaki yetki belgesini yaktı. Elinde tuttuğu yetki belgelerinin, yarım saat içinde oy kullanamadan ATO'dan ayrılan üyelere ait olduğunu ileri süren Atalay, bu üyelerin listelerde isimlerini bulamadıkları için oy kullanamadıklarını söyledi.

''İşe yaramıyorlar bari yansınlar'' diyen Atalay, bu durumu protesto ettiklerini dile getirdi. Yekti belgeleri yanarken bazı üyeler alkışlayarak Atalay'a destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?