5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

ATO yeni başkanını seçiyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, CHP'den milletvekili aday adaylığı için istifa eden ATO Başkanı Sinan Aygün'ün yerine yeni başkanını seçecek.

ATO Başkanı Sinan Aygün'ün dün akşam görevinden istifa etmesinin ardından ATO Yönetim Kurulu salı günü saat 13.00'te toplanarak, başkanlık seçimi yapacak. Edinilen bilgilere göre başkanlık için Yönetim Kurulu üyesi Haldun Hakçı'nın ismi ön plana çıkarken, bazı yönetim kurulu üyeleri ise Alaaddin Doğan'ın başkan seçilmesi için kulis yapıyor.

1997'den bu yana yürüttüğü ATO Başkanlığı ve 2005 yılından bu yana sürdürdüğü TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı görevinden istifa eden Sinan Aygün ise, CHP'den milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalara başladı. Aygün'ün CHP Ankara 1. bölge 2. sıradan vekillik sözü aldığı ve bu nedenle aktif siyasette yer alacağı öğrenildi.

Bu arada, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım da görevinden istifa etti. Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'den Kars milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yıldırım, "Meclis üyesi, komite başkanı ve son olarak da yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğum ATO'dan, ülkeme TBMM çatısı altında milletvekili olarak hizmet etmek amacıyla istifa ettim. Bu sürede birlikte görev yaptığım ATO Meclis üyelerine, Yönetim Kurulu üyelerine ve tüm ATO çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 10:34:03
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 15:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?