4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

ATO'dan 80 metrelik bayrak direği

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye'nin en yüksek bayrak direğini, Söğütözü'ndeki kendi binasının önüne yaptırdı. 

ATO üyelerinin diktiği 14x21 metre boyutlarındaki Türk Bayrağı, bugün DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ATO Başkanı Sinan Aygün, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit ve gazi ailelerinin katıldığı törenle, bu en yüksek bayrak direğine çekildi. Törende konuşan Aygün, Selimiye'de 60 metre, Rize'de 70 metre yüksekliğinde bayrak direği bulunduğunu hatırlatarak, ''Bizim direğimiz 80 metre. Bu bir rekor. Ama biz rekorumuzun en kısa sürede başka bir sivil toplum örgütü tarafından kırılmasını istiyoruz'' dedi. 

Bayrağın ve bayrak direğinin hazırlanmasındaki emeklerinden dolayı ATO Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Aygün, ''Bu bayrak, cumhuriyetin temel niteliklerinin, laik ve sosyal devletin bir simgesi. ATO olarak, cumhuriyetin temel nitelikleri, Atatürk ilkelerinin daima koruyucusu olacağız'' diye konuştu. Törene katılan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de yaptığı konuşmada, ''dünyanın en güzel bayrağının dünyanın en güzel ülkesinde dalgalandığını'' belirtirken, Türkiye'deki coğrafi güzelliklere ve kültürel zenginliğe dikkati çekti.
Cami, havra ve kilisenin aynı toprakları paylaştığını kaydeden Bilgin, şöyle devam etti: 

''Bu bayrak, dünyanın en büyük açık hava müzesinde dalgalanmaya devam edecek. Çanakkale, Kıbrıs, Güneydoğu'da şehit düşen, gazi olanların madalyalarını üst üste koysak, dünyanın en büyük abidesini yaparız. Üzerine de hiç gocunmadan 'Ne mutlu Türküm diye' yazarız. Gazeteciler Cemiyeti, nerede bayrak, Atatürk varsa oradadır.'' Bilgin, ATO Başkanı Aygün'e, bayrak direğini yaptırdığı için plaket verdi. 

Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekilirken, bayrağın bağlı olduğu ipi çeken motorun düğmesine, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ATO Başkanı Aygün, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, ATO Yönetim Kurulu üyeleri, şehit ve gazilerin yakınları sırasıyla bastı. 

Ankaralı seğmenler bayrak direğinin önünde fon oluştururken, ATO'nun, ''Türk bayrağını en yüksekte dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz'' pankartı da direğin yanında yer aldı.
AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 11:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAHYA KOÇ IP: 81.215.17.xxx Tarih : 26.04.2007 21:55:44
İŞTE BU MİLLİYETÇİLİKTİR.TÜRKLÜK AŞKIDIR.TÜRKİYE SEVDASIDIR.ATALARIMIZA SAYGI VE HÜRMETTİR.SAYIN SİNAN AYGÜN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİM.GÖNLÜMDEN GEÇEN DÜNYANIN EN BÜYÜK BAYRAĞINI BİR ŞEKİLDE ASIP REKORU TESCİL ETTİRMEK.BU DA ANKARADA BULUNAN 4.KOLORDUNUN ARKASINDA BULUNAN HÜSEYİN GAZİ TEPELERİNİN ARASINA TEPEDEN TEPEYE GERDİRİLEBİLİR.HAYDİ SİNAN AYGÜN.ONUDA YAP.