3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Av' operasyonuna 30 gözaltı

Ankara polisi tarafından tefecilik, çek senet tahsilatı, gasp gibi çok sayıda suça karışan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada cezaevinde bulunan Mustafa T.'nin elebaşı olduğu belirlenen bir şebekenin 'kasten adam öldürme, adam öldürmeye azmettirme, nitelikli yağma, yağmaya teşebbüs, tehdit, kasten yaralama, kuram oynamaya yer temin etmek, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" gibi çeşitli suçları işlediği belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen 'Av' adı verilen operasyonda M.Ö., M.Y., S.K., E.Ş., S.S.B.,S.D., K.M., N.K., E.U., N.D., M.T., C.Y., U.Ö., T.A., M.T., H.E., H.Ö., S.D., İ.Y., K.K., Ş.D., Ç.B., U.T., S.Ç., A.A., F.U., O.S.B., A.B., Ankara'da, H.B., Adana'da ve H.Ç. Kayseri'de gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 8 adet tabaca, 1 adet av tüfeği, 1 adet ses tabancası, 1 adet kırbaç, çok sayıda fişek, çek-senet, belge, cezaevlerine yazılmış mektup, fatura, ajanda, banka dekontları, sözleşmeler ve çok sayıda adisyon fişi, 5 adet tombala makinesi ele geçirildi.

Şebeke üyelerinin tehdit ettikleri müteahhit ve otel sahiplerinden para aldıkları belirlenirken, çetenin kendilerine engel olmamaları için yeraltı dünyasındaki önemli isimlere para gönderdikleri ortaya çıktı. Şebekenin 2 yıldır faaliyet gösterdiği anlaşılırken, tombaladan günde 50 bin TL kadar para kazandıkları belirlendi.

Çeksenet tahsilatı yapan şebeke üyelerinin tahsilat sırasında işadamlarını kırbaçladıkları, tombaladan elde ettikleri parayla tefecilik yaptıkları ortaya çıkartı. Şebekenin Ulus'ta tombala oynattıkları bir salonu güvenlik kameralarıyla donattıkları belirlendi.

Salona polis tarafından baskın düzenlediği sırada şebekenin tombala makinelerini 25 metrelik bir tünelden kaçırdığı belirlendi. Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 13:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?