3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

AVAZ TV Nevruz'da yayına başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT'nin Türk dünyasına yönelik yeni kanalı TRT-AVAZ'ın açılış galasına katıldı. Yeni kanalın açılışını yapan Gül, "Bunun uzun vadede çok büyük bir hizmet olduğu inancındayım" dedi.

Gül, TRT'nin yeni kanalı AVAZ'ın galasının gerçekleştirildiği Balgat'taki Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'ne gelişinde, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından karşılandı. Geceye, Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Türki Cumhuriyetler'in büyükelçileri, sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı. TRT'yi tanıtan filmin ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Gül, yeni kanalın ismini ilk telaffuz eden isim oldu. Gül, "TRT'nin yeni kanalı AVAZ sadece Türkiye'ye değil, 250 milyonluk Türk dünyasına ulaşıyor" dedi.

Türkiye'de TRT ile birlikte çok sayıda televizyon yayıncılığının olmasının şeffaflığı arttırdığını, demokrasinin kökleşmesine yol açtığını ve tartışmaların herkese ulaşabilmesine neden olduğunu belirten Gül, "TRT başta olmak tüm televizyon yayıncılığının Türkiye için çok değerli olduğunu vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

TRT'nin son dönemde yeni kanallarla yayın hayatını güçlendirmesinin takdir edilmesi gereken bir husus olduğunu vurgulayan Gül, geçtiğimiz aylarda yayın hayatına giren TRT-6'nın da büyük bir beğeni ve takdir topladığını kaydetti. TRT'nin yeni kanalı TRT-AVAZ'ın bütün Türk dünyasına yayın yapacağını vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"TRT-AVAZ, 27 ülkeye, Avrasya başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu, bütün aklınıza gelen Türk ulusunun olduğu, ortak kültürümüz ve değerlerimizin olduğu, birbirimize çok yakın hissettiğimiz bütün büyük bir toplulukla bizi buluşturacak. O bakımdan AVAZ, bahsettiğim bu geniş coğrafyada en az 200 milyonun bildiği bir kelimeyle, 'ses'le onu kendisine isim seçmiş, inanıyorum ki çok büyük bir takdir toplayacaktır. Bu aynı zamanda bütün geniş coğrafyayı çok daha birbirine bağlayacak, ortak dili çok
daha geçerli hale getirecek. Bunun uzun vadede çok büyük bir hizmet olduğu inancındayım."

Gül, TRT-AVAZ'ın baharın müjdecisi Nevruz Bayramı'na denk gelmesinin de ayrı bir güzellik olduğunu sözlerine ekledi. Gül'ün konuşmasının ardından TBMM Başkanı Toptan, Devlet Bakanı Aydın, Kültür Bakanı Günay ve TRT Genel Müdürü Şahin de kürsüye çıkarak, TRT-AVAZ'ın açılışını gerçekleştirdiler. Gül, açılışın ardından "TRT-AVAZ, avaz avaz Türk dünyasına seslenecek anlaşılan. Başarılar diliyorum" diye konuştu.

Gül, gala gecesinde Azeri sanatçı Azerin'i dinledikten sonra programa verilen reklam arasının ardından salondan ayrıldı. Gecede, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Bosna-Hersek ve Özbekistan'dan sanatçılar sahne aldı. Azeri sanatçı Azeri'nin şarkılarında Dağlık-Karabağ'a ilişkin verdiği siyasi mesajlar davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Gecede, Türkiye'den ise Tarkan mini bir konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 23:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?