1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Avukatlar eylemde

Avukatlar, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nu (CMK) protesto için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ankara Adliyesi’nin önünde toplanan, aralarında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Ankara Barosu başkanı Ahsen Coşar ve İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu’nun da bulunduğu avukatlar, "Adli yargılamanın temeli savunmadır" yazılı bir pankart açarak, "Polis devleti istemiyoruz" ve "Savunma hakkı engellenemez" gibi sloganlar atarak Sakarya Caddesi’ne kadar yürüdü.

Burada bir basın açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı Coşar, adil yargılamanın temelinin savunma olduğunu vurgulayarak sembolik olarak gerçekleştirdikleri yürüyüşte, yeni TCK’de savunma özgürlüğünün ve alanın kısıtlamalara dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Coşar, yeni düzenlemelerde savunma özgürlüğüne yönelik ciddi tehditlerin bulunduğunu iddia etti.

Bir gazetecin bölücü terör örgütü elebaşının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından yeniden yargılanmasına yönelik çıkan kararı sorması üzerine Coşar, gerekçeli kararı görmeden bir şey söylemelerin doğru olmayacağını kaydetti. Coşar ve beraberindeki heyet Adalet Komisyonu’na, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın ve 18 Baro Başkanı’nın altında imzasının bulunduğu avukatların taleplerini içeren dilekçeyi vermek üzere TBMM’ye geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 13:36:23
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 14:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?