1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Aydın aday oldu, Atacan çekildi

Ankaragücü Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, Cemal Aydın Spor Tesisleri’nde başladı. Bu sezon ligde alınan başarısız sonuçlardan sonra kongrede aday olmayacağını açıklayan Başkan Aydın, kongrede yeniden kulüp başkanlığa adaylığını açıkladı.

Divan başkanlığını İlker Peksezer’in yaptığı kongrede Cemal Aydın’ın karşısına rakip olarak çıkacağı belirtilen Melih Atacan aday olmadı.

Tek listeyle gidilen olağanüstü kongrede Başkan Cemal Aydın, ligde yaşanan sıkıntılı günlerden sonra kendisi ve yönetim hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.

Daha iyisini yapacaklara fırsat vermek için olağanüstü genel kurulu kararı aldıklarını belirten Başkan Aydın, "Ankaragücü’nde 1991 yılından beri yöneticilik, 1997 yılından beri de başkanlık yapıyorum. Bu süre içerisinde takıma hizmet eden hiç kimse aleyhine açıklama yapmadık. Olağanüstü genel kurul öncesi bazı üyelerin tüzük gereği kayıtları silindi. Ankaragücü’nü günün koşullarına ve UEFA kriterlerine uygun bir kulüp haline getirdik. Geçmişte 45 kişiyle genel kurul yapan Ankaragücü, artık 400 delege ile kongre gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Kendisine yönelik eleştirilerin haksız olduğunu belirten Aydın, "Bugüne kadar konuşmadım, ama bugün çok doluyum. Ben ve arkadaşlarımın bu takımı nereden alıp nereye getirdiğini tartışmayacağım. Genel kurul bize yine görev verirse bu görevi en iyi şekilde yerine getiririz. Geçen sezon kötü bir dönem geçirdik, ama tenkitlerin yapıcı olması gerekir. Rakiplerimize göre çok daha mütevazi bir bütçeyle ligde mücadele ediyoruz. Biz para dolu torbalarla soyunma odasına giren rakiplerle şerefimizle mücadele ettik. Daha iyisini yapacağını söyleyen varsa buyursun gelsin. Kayserispor ile oynadığımız maçta şeref tribününe baktım. 22 milletvekili ve Kayseri’nin büyük yöneticileri tribünde oturuyordu. Bizim en kritik dönemlerimizde bile ne vali ne de milletvekillerini gördüm. Biz yendiğimizde de yenildiğimizde de ne vali ne de başka bir mülk-i amir tribünlerde yoktu. 7-8 senedir aile hayatım kalmadı, maddi ve manevi yönden çok yoruldum. Ama genel kurul öncesi yaptığımız yönetim kurulu toplantısında olağan genel kurula kadar göreve devam etme kararı aldık. Galatasaray’ı iki kez yendik, ikisinde de suçlu olduk. Teşvik primi tartışmaları başladı. Yenmek için oynuyoruz, yenmek suç mu?" dedi.

Başkan Cemal Aydın, kulüpten alacağı olan yaklaşık 2 milyon doları 1.5 milyon dolara indirdiğini, 500 milyon doları kulübü hibe ettiğini açıkladı. Aydın’ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Oy verme işlemleri sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 15:54:56
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 15:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?