4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Aygün'ün aklına jeneratör geldi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, İran'dan gelen doğal gazın kesilmesi nedeniyle, sanayi ve ticaret hayatının olumsuz etkilenmesinden endişe duyduklarını bildirerek, "Jeneratör yılı kutlu olsun" dedi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, ticaret ve sanayi hayatının bir gün bile enerjisiz kalmaya tahammülü olmadığını ifade ederken, "Bu yılın başında uyarmıştım. (Jeneratör yılınız hayırlı olsun) demiştim. Bugün yine söylüyorum. Jeneratör yılı kutlu olsun" dedi.

Devletin enerji kaynakları üzerinde hakimiyeti bulunmadığı, enerji üretilmeyen ve ulusal bir enerji politikasına sahip olmayan ülkelerin, yabancı sermayeye bağımlı hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Aygün, şunları kaydetti:

"Enerji sadece bugünün sorunu değil. Bugünkü hükümetin de çok suçlu olduğunu söyleyemeyiz. Uzun bir süredir ulusal bir enerji politikası oluşturulamadı. Dışa bağımlılık özendirildi. Elektrik üretiminde dışa bağımlı olduğumuz doğal gazın payı 43,58'e çıkmış durumda. Suyun payı 22,36 , linyitin payı 20,86'ya geriledi. Hidroelektrik ve termik santralleri bakımsızlıktan çürüyor, yüzde 35 kapasite ile çalışıyor. Yatırımlar sıfırlanmış, nitelikli personel emekli edilmiş. Yolsuzluk almış başını gitmiş, şalter devletin elinden kaçmış. Türkiye dünyanın en pahalı elektriğini kullanan ülkelerden birisi. Enerjiyi verimli kullanmıyor, enerjide kendi kaynaklarını kullanmıyor, enerjide tasarruf etmiyor. Bugün İran, yarın Rusya...Bunun sonu yok."


aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 14:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?