3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Aylık 100 TL'ye TOKİ'den ev

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli grubu kapsamında Ankara Mamak'ta inşa edilen bin 176 konutun sahiplerine dağıtmak için kura çekti. Kazananlar 100 TL taksitle ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.

TOKİ'nin Kusunlar'da dar gelirlilere yönelik inşa edilen 1+1 45 metrekarelik bin 176 konutun sahiplerini belirleyen kura çekildi. Atatürk Spor Salonu'nu dolduran binlerce kişi çekiliş öncesi heyecanlarını ve başlarını sokacak bir ev sahibi olmak dua ettiklerini anlattı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu açılış konuşmasında 458'i özürlü olmak üzere toplam 7 bin 600 kişinin başvurusunu kabul ettiklerini anlatarak tüm katılımcılara şans diledi. İlk üç kura sadece özürlüler arasından çekildi. Daha sonra ise tüm katılımcılar karma olarak kurada belirlenmeye başlandı.

İsimleri okunan vatandaşlar sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı. 100 TL aidatın bile kendilerini zorlayacağını ve ekonomik durumlarının çok kötü olduğunu anlatan vatandaşlar bu proje için TOKİ'ye teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?