3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Babacan, Akgül’e destek istedi

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Mamaklılar’la buluştu.

Boğaziçi Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Babacan, AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Mesut Akgül’e güvenlerinin tam olduğunu dile getirerek, Mamaklılar’dan destek istedi.

AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Mesut Akgül de Mamak’ın seçimler sonrası kimlik kazanmış bir belediye olarak, cazibe merkezleriyle anılacağını söyledi.

Mamak’ta Babacan Coşkusu

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ak Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Mesut Akgül’le beraber Boğaziçi Mahallesi’nde Mamaklılar’la buluştu. Boğaziçi Mahallesi’nde bir salonda gerçekleştirilen toplantıya belediye meclis üyesi adaylarının yanı sıra yaklaşık 2 bin Mamaklı katıldı.

“Seçimin Mamak İçin Anlamı Büyük”

Toplantıda ilk sözü alan AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Mesut Akgül, demokrasinin gereği olan seçimlerin dünyadaki bütün ülkeler için çok önemli olduğunu hatırlatırken, 29 Mart yerel seçimlerinin Mamak’ın geleceği ve kalkınması açısından çok daha fazla anlam taşıdığını vurguladı. 29 Mart’ta kullanılan oyların telafisinin 5 yıl sonra olacağına dikkat çeken Akgül, Mamaklılar’ın sağduyusuna olan güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi. Akgül, “Bizler milletin iradesine saygıda kusur etmedik. Partimizin kuruluşunda “karar milletin” dedik. 30 Mart sabahında da bunu söyleyeceğiz” dedi.

Kimlik Kazanmış Bir Belediye Olacak”

Mamak’ın sorunları çok olan, fakat hizmeti az alan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Akgül, “Mamak arazi yapısından, gecekondusuna kadar sorunlu bir ilçe. Ayrıca 4 ilçenin çöplüğü de Mamak’ta birikiyor” diye konuştu. İlçeye şimdiye kadar hizmet eden belediye başkanlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Akgül, Mamak Belediyesi’nin, seçimler sonrası artık temizlik, altyapıyla ilgilenen bir belediye olarak değil, kimlik kazanmış bir belediye olarak, üniversitesi, kent meydanı, cazibe merkezleriyle anılacağını vurguladı.

“Tek Amacımız Ülke ve Hizmet Sevdası”

Akgül, Mamak’a yapılacak hizmetleri halkla el ele gönül gönüle vererek, iktidarın desteği ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalarla gerçekleştireceklerini söyledi. Akgül, “Mamaklılar’a ellerinizde bulunan broşürleri saklayın. Nelerin yapılıp yapılmadığının, 5 yıl sonra birlikte muhasebesini yapacağız. Ayrıştırıcı değil, birleştiriciyiz. 29 Mart sabahı hepinizi kardeşim olarak kabul edeceğim. Tek amacımız ülke sevdası, hizmet sevdası” diye seslendi.

Babacan, Akgül’e Destek İstedi

Dışişleri Bakanı Babacan da pek çok şehrin çehresini değiştirerek, AK Parti belediyeciliğin nasıl olduğunu ortaya koyduklarını belirtti. Çalışkan, dürüst belediye başkanları ile çalışarak, çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını söyleyen Babacan, 550 bin nüfuslu Mamak’ta belediye hizmetlerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Bakan Babacan, Mamak’ta belediye başkanlığının ‘kardeşim’ diye hitap ettiği Mesut Akgül’le devam etmesini diledi. AK Parti rüzgarının Mamak’ta esmesini temenni eden Babacan, Akgül’e güvenlerinin tam olduğunu dile getirerek, Mamaklılar’dan destek istedi. “Mesut kardeşimin belediye başkanı olduğunda, en güzel şekilde çalışacağından kuşkum yok” diyen Babacan, “AK Parti kurulduğundan bu yana Türkiye siyasetinde çok farklı bir çizgi çizdiği ve bu çizginin temelinde hep güven unsuru oldu” ifadelerini kullandı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?