3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Babaoğlu: ' İstekleriyle ayrıldılar'

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, komutanlığından iki tümgeneralin istifasıyla ilgili olarak, "Kendileri açıkladılar. Bizim söyleyecek bir şey yok. Bize gelen gerekçelerde o yöndeydi. Kendi istekleriyle ayrıldılar" dedi.

Orgeneral Babaoğlu, resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Reda Mahmoud Hafez ile bir araya geldi. Orgeneral Babaoğlu, konuk komutanı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na gelişinde askeri törenle karşıladı. Korgeneral Hafez'in tören birliğini selamlaması ve özel defteri imzalamasının ardından resmi görüşmelere geçildi.

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Orgeneral Babaoğlu, çok uzun tarihi ilişki içinde bulunulan Mısır Hava Kuvvetleri
Komutanı'nı Türkiye'de misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu tip yüksek düzeydeki ikili ziyaretlerin ilişkilerin geliştirilmesinde büyük yararları olduğunu değerlendiriyoruz. Bu kapsamda, Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı'nın da ülkemizi ziyaretinin, mutlaka Hava Kuvvetlerimiz açısından yararlı sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" dedi.

Orgeneral Babaoğlu, konuk komutanın Türkiye ziyareti kapsamında, Akıncı Üssü ve Mısır Hava Kuvvetleri içinde 46 adet F-16 üreten TUSAŞ tesislerini de ziyaret edeceğini kaydetti.

Bir gazetecinin Işık Projesi'ne ilişkin sorusu üzerine Orgeneral Babaoğlu, "Işık Projesi devam ediyor. Bir uçağın tamamlandığı, hatta yarın Hava Kuvvetleri'ne teslimini yapacak Bakım İkmal Merkezi'miz. Proje başarılıyla devam ediyor" karşılığını verdi.

Orgeneral Babaoğlu, 'Komutanlığınızdan 2 önemli istifa oldu. Buna ilişkin bir değerlendirmeniz olacak mı?' sorusuna ise, "Kendileri açıkladılar. Bizim söyleyecek bir şey yok. Bize gelen gerekçelerde o yöndeydi. Kendi istekleriyle ayrıldılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?