3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bahçeli, Nevruz Bayramını kutladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzlerce yıldır aynı maziden gelen ve geleceği beraberce tasavvur ederek huzur içinde yaşayan Türk milletinin, fertleri arasına kin ve nifak tohumlarını ekmeye çalışan mihrakların, Nevruz Bayramı'nı gözyaşına boğmalarına izin vermeyeceğine inandığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Büyük Türk coğrafyasında birlik, dirlik, ümit, barış ve uyanışı sembolize eden tarih olarak coşku ve kıvanç içinde idrak edilen bu günde, insanlar arasında sevgi, saygı ve dayanışmanın daha da önem kazandığını vurgulayan Bahçeli, Nevruz'un, binlerce yıllık tarihi süreç içinde büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugünlere ulaştığını belirtti.

Bahçeli, "Bu köklü miras bizim için iftihar vesilesidir. Çünkü kendi gerçeklerine yabancılaşarak mutluluklarını başkalarına ait değerlerde aramak yerine, milli kültürümüzün öz kaynakları içerisinde bulmak demek, milletimizin bütün fertlerinin, kaderde, kıvançta ve tasada müşterek, milli şuur ve ülküler etrafında toplamak anlamını taşıyacaktır. İnancım, yüzlerce yıldır aynı maziden gelen ve geleceği beraberce tasavvur ederek huzur içinde yaşayan kutlu milletimizin fertleri arasına, kin ve nifak tohumlarını ekmeye çalışan mihrakların, bu müstesna günü gözyaşına boğmalarına izin vermeyeceği yönündedir" ifadelerini kullandı.

Türk dünyasında 'Sultan Nevruz' adıyla bir bayram olarak yaşatılıp kutlanan bu günde en büyük dileğinin, Türk milletinin birlik ve dirliğinin daim ve dünyada barış ve kardeşliğin hakim kılınması olduğunu kaydeden Bahçeli, bu gerçeğin ışığında tarihiyle, coğrafyasıyla, şiiriyle, şarkısıyla, gelenek ve görenekleriyle, Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın, milletçe herkesin görevi olması gerektiğini söyledi.

Bahçeli mesajında şöyle dedi:

"Bu vesileyle bu milli bayram gününü kutluyor, Türk-İslam dünyasına ve insanlık alemine, huzur, kardeşlik, beraberlik ve bolluk getirmesini temenni ediyorum. Nevruzun taşıdığı değere ve anlama uygun olarak, yaşanan bütün olumsuzlukların geride kalmasını, yeni ve güzel günlerin, bereketin, mutluluğun ve şuurlu bir uyanışın aziz milletimizle beraber olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?