3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bahçeli'den Aydın'a sert tepki!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın kendisi hakkındaki 'Bahçeli bir daha genel başkan olamaz' açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Biz bir aileyiz. Ne sorunumuz varsa, kendi aramızda çözeriz" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen 'İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bahçeli, bir gazetecinin, 'Koray Aydın'ın sizin bir daha genel başkan olamayacağınıza dair açıklaması var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "MHP'de yönetimde milletvekilliğinde ve bakanlık sorumluluğunda bulunan bir kardeşimizin, bazı partilerin iç çekişmelerine özenerek MHP'yi yükselen başarısını gölgelemeye veya hukuki tartışma zeminine çekmeye hakkı olmaması gerektir. Biz bir aileyiz. Ne sorunumuz varsa, kendi aramızda çözeriz" karşılığını verdi. MHP'nin 9. Büyük Kurultay sürecine girdiğini belirten Bahçeli, "Herhangi bir sorun varsa başka zeminlerde, başka odaklarla işbirliği içinde aramaya gerek yok. Ülkücü hareketin sağduyusuna, milliyetçi-ülkücü iradenin şaşmaz iradesine saygılı olmak lazımdır. Bu iradenin tecelli ettiği yer de büyük kurultayımızdır. Herkes oraya davetlidir ve orada herşey görüşülür" diye konuştu.


ERMENİSTAN SINIR KAPISININ AÇILMASI TARTIŞMALARI

Bahçeli, Ermenistan sınır kapısının açılmasına ilişkin yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maç nedeniyle Ermenistan'a yaptığı ziyaret ile başlayan süreçte görüşlerini çok açık bir şekilde ifade ettiklerini söyledi.

Bugün gelinen nokta da MHP'nin görüşlerini koruduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Diplomasiyi geliştirmek, normalleşme sürecini ileri sürerek Ermenistan ile ilişkileri artırmak yolunda ortaya konan tercihleri önce milletimize danışmak, sonra soydaşımız olan Azerbaycan'a danışmak ve çözümü müşterek yolla aramakta yarar vardır. Bir millet, iki devlet kavramı yerde kalmamalıdır. Azerbaycan'ı incitecek, Karabağ'ı batmaz bir bataklığa sürükleyecek herhangi bir tasarrufu MHP'nin kabulü mümkün değildir. Bu sebepten dolayı sözde soykırım iddiası ortadan kalkacak, Karabağ çözüme kavuşacak, sonra iki devlet arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi masaya getirilerek görüşülebilir. Ama bunların hiçbirisi olmadan teslimiyetçi ve tavizci bir anlayışla ne sınır açarız, ne de Karabağ'dan vazgeçeriz."

Bahçeli, açıklamalarının ardından toplantının basına kapalı devam edeceğini belirterek, görevlilerden basın mensuplarını dışarı çıkarmalarını istedi. Bahçeli'nin bu esnada, "Arkadaşlarımız basın mensuplarımızı incitmeden salon dışına alsınlar" şeklinde bir ifade kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 20:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?