3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Akdağ eczacıları kutladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eczacıların sorunlarının çözülüp çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin artırılması, sağlık sistemi ve toplum içinde hak ettikleri saygıyı ve itibarı görmelerinin sağlanması adına pek çok önemli çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Bakan Akdağ, Eczacılık Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevselliğini koruyan, toplumların yaşamlarındaki önemini hiç yitirmeyen kimi mesleklerin olduğunu hatırlatarak, "Eczacılık, bu mesleklerden birisidir. Eczacılar, modern çağın hızla değişen koşullarına ve insanlığın her geçen gün farklılaşan ihtiyaçlarına rağmen bugün de toplumsal yaşam içindeki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir" dedi.

Eczacıların dün olduğu gibi bugün de sağlık sistemi içinde kilit bir rol oynadığının altını çizen Akdağ, şunları kaydetti:

"İlaç konusundaki bilgi ve tecrübesiyle, hastaları bilgilendirir, bilinçlendirir, yönlendirir, ilacın yanlış kullanımını önler. Bir anlamda hastalara tıbbi danışmanlık yapan eczacılarımızın, bu büyük sorumluluğun farkında ve bilincinde olduğuna inanıyorum. Bakanlık olarak, eczacılarımızın sorunlarının çözülüp çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin ve sundukları hizmetlerin kalitesinin artırılması, sağlık sistemimiz ve toplum içinde hak ettikleri saygıyı ve itibarı görmelerinin sağlanması adına pek çok önemli çalışma yürütmekteyiz/yürütüyoruz. Bilindiği gibi ülkemizde eczacılık öğretimine başlanmasının yıldönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günün eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın anılmasına bir vesile saymaktayız. Bu düşüncelerle tüm eczacılarımızın Eczacılık Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?