3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Atalay, TESK'i ziyaret etti

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım görüşmeleri kapsamında TESK Başkanı Bendevi Palendöken'i ziyaret etti. TESK yöneticilerinden konuyla ilgili bilgi alan Bakan Atalay, görüşlerini aldığını, kendisine açılım ile ilgili bilgiler sunduğunu açıkladı.

Bakan Atalay, saat 10:00'da TESK binasına gelerek Başkan Palandöken'in makamına çıktı. Palandöken ile 25 dakika bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Atalay, demokratik açılım süreciyle ilgili Palandöken'e bilgiler verdiğini söyledi. Atalay, esnaf kesimlerinin bütün toplumlarda ana gövde olduğunu hatırlatarak, "Esnaf kesimi toplumun değerlerini ayakta tutan önemli bir grup. Bunlar, ülkemizin her köşesinde mevcuttur. Birlik ve bütünlüğün köşe taşıdır, temelidir. Bu kesimin desteği çok önemlidir. Esnafın genel sorunlarını da paylaştım. O konularda not aldım" dedi.

TESK Başkanı Palandöken ise, esnafın başkanı olarak terör sorununun bir an önce bitmesini istediğiniifade ederek, terör belasından dolayı Türkiye'de herkesin doğrudan veya dolaylı olarak zarar gördüğünü ifade etti. Palandöken, hükümetin demokratik açılım sebebiyle esnafı ziyaret etmesinden memnun olduklarını anlatarak, Türkiye'nin 4'te birinin esnaf kesimi olduğunu kaydetti. Palandöken, hükümet tarafından gündeme getirilen demokratik açılımın ülkeyi bölecek öneriler ortaya atanlara kurban edilmemesi gerektiğini hatırlatarak şöyle devam etti: "Demokratik açılımın çerçevesi, yüzyıllardır bir arada yaşayan, ortak kurtuluş savaşı vermiş, yanmış, yıkılmış bir imparatorluktan birlikte bir devlet ortaya çıkarmış Türkiye Cumhuriyeti halkını birleştirecek, dayanışmayı güçlendirecek ve bu ülkede yaşayan herkese hitap edecek şekilde çizilmelidir. Esnaf ve sanatkarlar olarak demokrasi ve insan haklarına, daha çok eşitlik ve adalete, daha iyi eğitim ve sağlık hizmetine, daha çok yatırım ve iş imkanına evet diyor,

Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını bozabilecek, ülkemizi ayırmaya ve bölünmeye götürülebilecek etnik kökene dayalı federatif çözüm önerilerine hayır diyoruz."

TESK Başkanı Palandöken, sürecin içeriğinin netleşmesi halinde demokratik açılım ile ilgili tespitlerini söyleyeceklerini kaydetti. Bakan Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtlamadan TESK binasından ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 13:41:04
Güncelleme :21 Ağustos 2009 Cuma 14:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?