3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Bakan Atalay'dan Ankara'ya övgü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'nın Türkiye'nin en yeşil şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, "Ankara, İstanbul ve İzmir'den daha yeşil bir kent" dedi.

AK Parti Kadın Kolları tarafından 'Dünya Çevre Günü' nedeniyle Saklıbahçe'de bir şenlik düzenlendi. Şenliğe, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eşi Yıldız Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Burhan Kayatürk ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bakan Atalay, Türkiye'nin geçmiş yıllarda çevre konusunda bir kıymet bilmediğini anlatarak, son 10 yıldır çevreyle ilgili bilinçlenme içinde olduğunu dile getirdi.

Sanayileşmenin çevreye çok zarar verdiğini belirten Bakan Atalay, sanayileşmiş ülkelerin yapılan tahribatın farkına sonradan vardığını söyledi. Çevre konusunda herkese birey olarak sorumluluk düştüğünü dile getiren Bakan Atalay, hükümetin çevre kanununa içtenlik kazandırdığını kaydetti. Bakan Atalay, su ve ağaçlandırma politikası yürütüldüğünü anımsatarak, "Türkiye'de, Çevre ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı su konusunda çalışmalar yürütüyor. Bütün köylerin ve beldelerin sularının sağlıklı olması için çalışmalar yapıyoruz. Bu sene yağışlar iyi oldu. Türkiye'de su sıkıntısı çekmiyoruz. 2 sene önce Ankara'da su sıkıntısı yaşanmıştı. Susuz hiç bir şey olmuyor. Evlerimizde su olmayınca suyun ne olduğunu anladık. Ankara'ya şu anda Kızılırmak'tan su getirdik. Ankara yeşili ile övünüyor. Türkiye'nin en yeşil şehirlerinden birisi. Ankara, İstanbul ve İzmir'den daha yeşil bir kent. Ankara ile övünüyoruz. Çevre bilinci Türkiye'de gelişiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?